Kepenų dešra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Kepenų dešra

Kepenų dešros receptas yra stebėtinai paprastas. Kepenų dešrą galima pasigaminti namuose. Pagal kepenų dešros receptą kepimui galite pasirinkti bet kokias kepenis: kiaulienos, jautienos, vištienos. Tačiau iš vištienos kepenėlių gaunama pati švelniausia kepenėlių dešra. Kad dešros žarnos orkaitėje nesutrūktų, galima paimti paprastą adatą ir padaryti 10-15 dūrių, pro kuriuos ištekės sultys.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
265 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepenų dešra Žingsnis 1
Paruoškite dešrelių mišinį. Kepenėles supjaustykite nedideliais gabalėliais ir susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės. Smulkiai supjaustykite svogūną ir 7-8 min. kepkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite svogūnus į kepenis ir dar kartą sumaišykite blenderiu. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Susmulkinkite lašinius ir įmaišykite į kepenų mišinį. Supilkite pieną ir suberkite manų kruopas. Česnaką išspauskite per presą ir įmaišykite į dešrų mišinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską kruopščiai išmaišykite ir palikite mišinį 15 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Kepenų dešra Žingsnis 2
Paruoškite dešrą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Vienoje pusėje suriškite žarną virvele. Pripildykite žarną kepenų masės. Tai atliekama naudojant specialų mėsmalės priedą. Vietoj to galite naudoti plastikinį butelį, per kaklelį pertempdami žarną ir nupjaudami dugną, kad pripildytumėte butelį maltos mėsos. Užpildykite žarną kepenų faršu, bet ne per daug sandariai, kad kepant ji neplyštų. Iš kitos pusės įdarytą žarną tvirtai suriškite virvele. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir įdėkite dešrą. Aptepkite ją augaliniu aliejumi. Kepkite 35 minutes, tada atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos