Publikavimo data: 2024-01-06
Kepta vinaigretė receptas
Pagal klasikinį receptą, daržovės, skirtos užpilamoms daržovėms, verdamos arba verdamos garuose. Siūlome perskaityti originalų kepto vinegreto receptą. Salotų sudėtis nesikeičia: burokėliai, morkos, bulvės. Tačiau jei jos bus ne virtos, o keptos orkaitėje, daržovių skonis taps ryškesnis. Be to, toks gaminimo būdas padės išsaugoti daugiau naudingų medžiagų. Padažui geriau naudoti rafinuotą saulėgrąžų aliejų, kuris neturi skonio ir kvapo.
Žingsnis 1
Prieš gamindami bulves, burokėlius ir morkas kruopščiai nuplaukite. Leiskite daržovėms išdžiūti ant sauso rankšluosčio arba pašalinkite vandens perteklių popieriniais rankšluosčiais. Tada kiekvieną daržovę atskirai suvyniokite į foliją.
Žingsnis 2
Į foliją suvyniotas daržoves sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Bulvės ir morkos keps 40 minučių, o burokėliai - 80 minučių. Po to atsargiai nuimkite foliją ir leiskite daržovėms atvėsti.
Žingsnis 3
Burokėlius supjaustykite mažais kubeliais ir apšlakstykite augaliniu aliejumi. Geriausia naudoti rafinuotą aliejų, kad neužgožtų pačių salotų skonio.Burokėlius apšlakstykite augaliniu aliejumi. Geriausia naudoti rafinuotą aliejų, kad neužgožtų salotų skonio.
Žingsnis 4
Likusias daržoves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į burokėlius.Daržovių pjaustykle padarykite maždaug vienodus kubelius.
Žingsnis 5
Marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į virtas daržoves.
Žingsnis 6
Sumaišykite visus ingredientus. Įdėkite smulkiai supjaustytų petražolių. Pagal skonį pasūdykite. Iškeptą užpiltį patiekite kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos.
Kategorijos