Kepta vinaigretė receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Kepta vinaigretė receptas

Pagal klasikinį receptą, daržovės, skirtos užpilamoms daržovėms, verdamos arba verdamos garuose. Siūlome perskaityti originalų kepto vinegreto receptą. Salotų sudėtis nesikeičia: burokėliai, morkos, bulvės. Tačiau jei jos bus ne virtos, o keptos orkaitėje, daržovių skonis taps ryškesnis. Be to, toks gaminimo būdas padės išsaugoti daugiau naudingų medžiagų. Padažui geriau naudoti rafinuotą saulėgrąžų aliejų, kuris neturi skonio ir kvapo.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
74 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta vinaigretė receptas Žingsnis 1
Prieš gamindami bulves, burokėlius ir morkas kruopščiai nuplaukite. Leiskite daržovėms išdžiūti ant sauso rankšluosčio arba pašalinkite vandens perteklių popieriniais rankšluosčiais. Tada kiekvieną daržovę atskirai suvyniokite į foliją.

Žingsnis 2

Kepta vinaigretė receptas Žingsnis 2
Į foliją suvyniotas daržoves sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Bulvės ir morkos keps 40 minučių, o burokėliai - 80 minučių. Po to atsargiai nuimkite foliją ir leiskite daržovėms atvėsti.

Žingsnis 3

Kepta vinaigretė receptas Žingsnis 3
Burokėlius supjaustykite mažais kubeliais ir apšlakstykite augaliniu aliejumi. Geriausia naudoti rafinuotą aliejų, kad neužgožtų pačių salotų skonio.Burokėlius apšlakstykite augaliniu aliejumi. Geriausia naudoti rafinuotą aliejų, kad neužgožtų salotų skonio.

Žingsnis 4

Kepta vinaigretė receptas Žingsnis 4
Likusias daržoves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į burokėlius.Daržovių pjaustykle padarykite maždaug vienodus kubelius.

Žingsnis 5

Kepta vinaigretė receptas Žingsnis 5
Marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į virtas daržoves.

Žingsnis 6

Kepta vinaigretė receptas Žingsnis 6
Sumaišykite visus ingredientus. Įdėkite smulkiai supjaustytų petražolių. Pagal skonį pasūdykite. Iškeptą užpiltį patiekite kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos