Publikavimo data: 2024-05-19
Kepti baklažanai su sūriu
Baklažanai yra viena seniausių daržovių. Indijoje ji pradėta auginti pirmajame tūkstantmetyje prieš mūsų erą. Rusijoje jie atsirado XVII a. ir buvo pavadinti liaudišku pavadinimu "sinenkės". Iš baklažanų galima pasigaminti skanų ir sotų užkandį su sūriu ir majonezu. Norint paruošti keptus baklažanus su sūriu, juos reikia supjaustyti žiedais, apvolioti miltuose, apkepti keptuvėje ir apibarstyti sūriu, majonezu bei česnaku. Baklažanus galima palikti neluptus, tačiau tuomet patiekale jausis lengvas kartumas.
Žingsnis 1
Apkepkite baklažanus. Kiekvieną apkepą iš abiejų pusių apvoliokite miltuose. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite baklažanus, kol taps auksinės spalvos, po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Sudėkite baklažanus su likusiais ingredientais. Daržovių gabalėlius sluoksniais sudėkite į lėkštę, kiekvieną sluoksnį apibarstykite tarkuotu sūriu, smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Ant viršaus užtepkite majonezo.
Kategorijos