Kepti baklažanai su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Kepti baklažanai su sūriu

Baklažanai yra viena seniausių daržovių. Indijoje ji pradėta auginti pirmajame tūkstantmetyje prieš mūsų erą. Rusijoje jie atsirado XVII a. ir buvo pavadinti liaudišku pavadinimu "sinenkės". Iš baklažanų galima pasigaminti skanų ir sotų užkandį su sūriu ir majonezu. Norint paruošti keptus baklažanus su sūriu, juos reikia supjaustyti žiedais, apvolioti miltuose, apkepti keptuvėje ir apibarstyti sūriu, majonezu bei česnaku. Baklažanus galima palikti neluptus, tačiau tuomet patiekale jausis lengvas kartumas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
259 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti baklažanai su sūriu Žingsnis 1
Apkepkite baklažanus. Kiekvieną apkepą iš abiejų pusių apvoliokite miltuose. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite baklažanus, kol taps auksinės spalvos, po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 2

Sudėkite baklažanus su likusiais ingredientais. Daržovių gabalėlius sluoksniais sudėkite į lėkštę, kiekvieną sluoksnį apibarstykite tarkuotu sūriu, smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Ant viršaus užtepkite majonezo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos