Publikavimo data: 2024-06-08
Kepti ežiai
Norėdami pasigaminti tikrai skanius keptus mėsos ežiukus su ryžiais, turite pasirinkti tinkamą maltą mėsą. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į maltos mėsos spalvą - ji turi būti vienoda visoje masėje ir varijuoti nuo rausvai raudonos iki tamsiai raudonos spalvos. Būtinai atkreipkite dėmesį į tai, ar yra pagaminimo data ir tinkamumo vartoti terminas. Geriau pirkti maltą mėsą vakuuminėje pakuotėje ir įsitikinti, kad ji nėra išsipūtusi. Taip pat atkreipkite dėmesį į kvapą - neturi būti rūgštaus ar mėsai nebūdingo kvapo.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, svogūnus, ryžius ir česnaką. Sudėkite piene išmirkytus džiūvėsėlius, druską, sviestą ir maltus juoduosius pipirus. Minkytą mėsą išminkykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite ežiukus. Iš maltos mėsos padarykite mažus rutuliukus. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinkite. Kepkite ežiukus iš abiejų pusių apie 15-20 minučių.
Kategorijos