Publikavimo data: 2024-04-02
Keptuvėje įdaryti pievagrybiai
Grybai paplito po to, kai jų paragavo prancūzai. Prancūzų kalba "champignon" reiškia "grybas". Šiandien yra keli šimtai šio grybo gaminimo receptų. Jis konservuojamas, dedamas į salotas, gaminamas į sriubas, padažus ir įdarytas. Įdarui galima naudoti viską, kas liko šaldytuve: sūrį, dešreles, svogūnus, morkas, net jūros gėrybes.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Dubenyje sumaišykite kumpį, svogūną ir prieskonius. Išmaišykite. Česnaką įtrinkite 2 šaukštais augalinio aliejaus.
Žingsnis 2
Įdarykite grybus. Pašalinkite grybų kotelius. Į kepurėlių vidų sudėkite kumpį ir svogūną. Užpilkite česnakiniu aliejumi. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Sudėkite į jį grybus. Sumažinkite kaitrą iki silpnos ir uždenkite dangčiu. Po 10 minučių grybus apibarstykite šviežiomis žolelėmis ir trupučiu sūrio. Vėl uždenkite ir troškinkite 1 minutę. Išjunkite kaitlentę ir palikite grybus 5 minutes, kad pritrauktų.
Kategorijos