Publikavimo data: 2024-06-08
Keptuvėje keptas lašišos kepsnys
Lašišos kepsniams parinkti taikomos bendrosios taisyklės: žvynai turi būti drėgni, o paviršius kietas. Jei žuvį perkate supakuotą, apžiūrėkite, ar ji nepažeista, ir patikrinkite galiojimo datą. Ruošdami kepsnius, žuvį pjaukite skersai - kaip ir mėsa, žuvies skaidulos turi praleisti karštį ir išlaikyti sultingumą. Žuvies kepsnius reikėtų kepti su oda, kad žuvis neišdžiūtų.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti žuvies kepsnius. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite joje sviestą. Pagardinkite kepsnius druska ir pipirais ir dėkite juos į sviestą oda į apačią. Kepkite 5 minutes iš vienos pusės. Kepimo žnyplėmis patikrinkite, ar žuvis iškepusi - oda turi būti aukso spalvos.
Žingsnis 2
Apkepkite kepsnį iš kitos pusės. Atsargiai, kad nepažeistumėte kepsnio vientisumo, apverskite jį į kitą pusę. Kepkite lašišą dar 5 minutes. Per vidurį šakute pradurkite žuvį ir patikrinkite, ar kepsnys iškepęs - jis turi lengvai pleišėti.
Kategorijos