Keptuvėje keptas lašišos kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Keptuvėje keptas lašišos kepsnys

Lašišos kepsniams parinkti taikomos bendrosios taisyklės: žvynai turi būti drėgni, o paviršius kietas. Jei žuvį perkate supakuotą, apžiūrėkite, ar ji nepažeista, ir patikrinkite galiojimo datą. Ruošdami kepsnius, žuvį pjaukite skersai - kaip ir mėsa, žuvies skaidulos turi praleisti karštį ir išlaikyti sultingumą. Žuvies kepsnius reikėtų kepti su oda, kad žuvis neišdžiūtų.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
11 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptuvėje keptas lašišos kepsnys Žingsnis 1
Pradėkite kepti žuvies kepsnius. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite joje sviestą. Pagardinkite kepsnius druska ir pipirais ir dėkite juos į sviestą oda į apačią. Kepkite 5 minutes iš vienos pusės. Kepimo žnyplėmis patikrinkite, ar žuvis iškepusi - oda turi būti aukso spalvos.

Žingsnis 2

Keptuvėje keptas lašišos kepsnys Žingsnis 2
Apkepkite kepsnį iš kitos pusės. Atsargiai, kad nepažeistumėte kepsnio vientisumo, apverskite jį į kitą pusę. Kepkite lašišą dar 5 minutes. Per vidurį šakute pradurkite žuvį ir patikrinkite, ar kepsnys iškepęs - jis turi lengvai pleišėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos