Keptuvėje keptas rausvosios lašišos kepsnys. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Keptuvėje keptas rausvosios lašišos kepsnys.

Jei norite greitai ir skaniai paruošti raudonąją žuvį, pavyzdžiui, lašišą, pabandykite ją kepti keptuvėje kaip kepsnius. Švelni ir sveika rausvoji lašiša, pagardinta prieskoniais, kepa lengvai ir greitai. Kad kepsneliai būtų rafinuotesni ir minkštesni, po kepimo žuvį troškinkite svogūnų ir grietinės padaže - taip rausvosios lašišos kepsneliai taps nepaprastai švelnūs ir gardžiai pagardinti.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
182 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptuvėje keptas rausvosios lašišos kepsnys. Žingsnis 1
Marinuokite žuvį. Išspauskite česnaką ir sumaišykite nedideliame dubenėlyje su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Rausvosios lašišos kepsnius iš visų pusių aptepkite marinatu ir palikite 20-30 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Keptuvėje keptas rausvosios lašišos kepsnys. Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. Atskiroje keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir retkarčiais pamaišydami kepkite svogūnus, kol jie taps auksiniai. Sudėkite grietinę, gerai išmaišykite ir dar 2-3 min. pakaitinkite padažą.

Žingsnis 3

Keptuvėje keptas rausvosios lašišos kepsnys. Žingsnis 3
Iškepkite žuvį. Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudėkite ant jos žuvies kepsnius ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, maždaug 7-10 minučių, neuždengdami dangčiu. Tada ant kepsnių supilkite grietinės padažą, uždarykite keptuvę dangčiu ir palikite 4-5 min. troškintis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos