Publikavimo data: 2024-06-22
Kimči ir ryžiai
Kimči - tai patiekalas, atkeliavęs pas mus iš Korėjos. Jį sudaro fermentuotos aštrios daržovės. Tradicinio recepto pagrindą sudaro Pekino kopūstai, kurie verdami su aštriaisiais pipirais ir kitais prieskoniais. Korėjiečiai tiki, kad reguliariai vartojant kimči galima išvengti peršalimo ligų. Tokias daržoves galima patiekti ant stalo ir vienas sūryme, ir su kitais maisto produktais. Pavyzdžiui, su ryžiais. Toks patiekalo variantas bus ne tik sveikas, bet ir sotus.
Žingsnis 1
Nori kopūstus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus.
Žingsnis 2
Gilioje keptuvėje su augaliniu aliejumi 1 minutę pakepinkite griežinėliais supjaustytą kimči.
Žingsnis 3
Į keptuvę su kimči sudėkite virtus ryžius, Kochudyang pipirų pastą ir sezamo sėklas. Užpilkite vandeniu, išmaišykite ir maišydami kepkite 7-8 minutes.
Žingsnis 4
Įpilkite į indą sezamų aliejaus ir išjunkite ugnį.
Žingsnis 5
Įdėkite patiekalą į gilią lėkštę, o ant viršaus pabarstykite keptais nori ir sezamo sėklomis. Į stalą patiekite kimči ir ryžius.
Kategorijos