Publikavimo data: 2024-06-15
Kimči karštame padaže
Kimči aštriame padaže - pagrindinis Korėjos kulinarinis simbolis, mėgstamas toli už šios šalies ribų. Mat rauginti kopūstai karštame padaže yra labai skanūs ir tinka kaip daržovių garnyras prie daugelio mėsos patiekalų. Norint pagaminti kimči, kopūstai susmulkinami, sumaišomi su kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, morkomis, ir paliekami raugti kelias dienas. Kuo ilgiau kopūstai rauginami, tuo jie tampa skanesni.
Žingsnis 1
Nulupkite viršutinius pekino kopūstų lapus. Perpjaukite į 4 dalis išilgai. Kopūstų lapus nuplaukite, atsargiai išskobkite ir kiekvieną lapą, ypač jo pagrindą, pabarstykite druska. Sudėkite kopūstus į gilų dubenį ir palikite keturioms valandoms, retkarčiais apverskite, kad tolygiai pasūdytų.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūną, pipirus ir imbierą kubeliais. Sudėkite į maišytuvą ir sumaišykite su sojų ir pipirų padažu, sezamo sėklomis, druska.
Žingsnis 3
Kiekvieną Pekino kopūsto lapą aptepkite paruoštu padažu, sudėkite kopūstus į tinkamą indą ir palikite 24 valandas marinuotis šiltoje vietoje.
Žingsnis 4
Laikykite šaldytuve, o prieš patiekdami supjaustykite storais arba plonais griežinėliais per visą balą. Gero apetito.
Kategorijos