Publikavimo data: 2024-06-15
Kimči su agurkais
Kimči su agurkais yra aštrus korėjietiškas užkandis. Kimči gaminamas laktofermentacijos būdu, t. y. naudojant bakterijas, kurios cukrų virsta pieno rūgštimi, suteikiančia patiekalui būdingą rūgštų skonį. Kimči sudarančios bakterijos priklauso probiotikų grupei, todėl jis naudingas sveikatai. Kimči padeda stiprinti imuninę sistemą, yra naudingas virškinimui ir turi priešuždegiminių savybių.
Žingsnis 1
Agurkus išilgai perpjaukite į 4 dalis. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Česnaką smulkiai supjaustykite arba išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Agurkus sudėkite į gilų dubenį, pabarstykite druska ir palikite 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Svogūnus, česnakus, morkas, prieskonius, sojų padažą, cukrų ir vandenį sudėkite į gilų dubenį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Nusausinkite iš agurkų išsiskyrusį vandenį ir sudėkite agurkus į padažą. Kruopščiai išmaišykite. Palikite patiekalą marinuotis vėsioje vietoje 5-6 valandas.
Kategorijos