Kimči su agurkais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kimči su agurkais

Kimči su agurkais yra aštrus korėjietiškas užkandis. Kimči gaminamas laktofermentacijos būdu, t. y. naudojant bakterijas, kurios cukrų virsta pieno rūgštimi, suteikiančia patiekalui būdingą rūgštų skonį. Kimči sudarančios bakterijos priklauso probiotikų grupei, todėl jis naudingas sveikatai. Kimči padeda stiprinti imuninę sistemą, yra naudingas virškinimui ir turi priešuždegiminių savybių.
Gaminimo laikas
330 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
30 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kimči su agurkais Žingsnis 1
Agurkus išilgai perpjaukite į 4 dalis. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Česnaką smulkiai supjaustykite arba išspauskite per presą.

Žingsnis 2

Kimči su agurkais Žingsnis 2
Agurkus sudėkite į gilų dubenį, pabarstykite druska ir palikite 10-15 minučių.

Žingsnis 3

Kimči su agurkais Žingsnis 3
Svogūnus, česnakus, morkas, prieskonius, sojų padažą, cukrų ir vandenį sudėkite į gilų dubenį ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Kimči su agurkais Žingsnis 4
Nusausinkite iš agurkų išsiskyrusį vandenį ir sudėkite agurkus į padažą. Kruopščiai išmaišykite. Palikite patiekalą marinuotis vėsioje vietoje 5-6 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos