Publikavimo data: 2024-06-22
Kimči su jūros gėrybėmis
Kimči yra korėjiečių pasididžiavimas. Korėjiečiai šį patiekalą laiko ilgaamžiškumo eliksyru. Kimči Korėjoje valgomas kasdien kaip pagrindinis patiekalas. Labiausiai paplitęs ir labiausiai paplitęs receptas yra iš Pekino salotų.
Žingsnis 1
Plonais griežinėliais supjaustykite žaliąsias aštriąsias paprikas.
Žingsnis 2
Kopūstą supjaustykite į lygias keturias dalis. Kopūstus gausiai pasūdykite, įtrinkite druską į lapus. Ypač daug dėmesio skirkite žievei. Sudėkite kopūstus į lėkštę ir palikite sūdyti keturias valandas.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą kopūstų užkandžiui. Stikliniame dubenyje sumaišykite krevetes, kalmarus, svogūnus, žaliuosius pipirus. Imbierą sutarkuokite smulkia tarka. Jį taip pat suberkite į dubenį. Supilkite sojų padažą. Palikite pastovėti 15 minučių.
Žingsnis 4
Marinatą užtepkite ant kopūstų, mišiniu aptepkite kiekvieną lapą. Padėkite į vėsią vietą 24 valandoms. Taip rauginti kopūstus galima ir ilgiau, tada jie bus dar skanesni.
Žingsnis 5
Kitą dieną kimči bus paruoštas. Norėdami patiekti užkandį, kopūstus supjaustykite skersai nedideliais gabalėliais.
Kategorijos