Publikavimo data: 2024-09-14
Kimči su lydekomis
Lydekos - visais atžvilgiais nuostabi žuvis. Jos balta mėsa yra gaivaus, šiek tiek saldaus skonio ir švelnios tekstūros. Žuvis puikiai dera su daržovėmis. Siūlome jums neįprasto azijietiško stiliaus patiekalo receptą: lydekos filė su kimči daržovėmis. Pagrindinis recepto akcentas - garsusis korėjietiškas kimči kopūstas, suteikiantis nepakartojamą skonį ir pikantiškų natų. Patiekalas yra mažai kaloringas ir sveikas, o tai ypač patiks tiems, kurie saugo savo figūrą.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka arba specialia korėjietiška tarka. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Susmulkinkite česnaką arba išspauskite jį per presą.
Žingsnis 2
Nulupkite pomidorus nuo odelės ir sumalkite juos į tyrę. Vietoj šviežių pomidorų taip pat galite naudoti tarkuotus pomidorus, kad supaprastintumėte gaminimo procesą.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite morkas ir susmulkintą česnaką. Viską kartu kepkite ant vidutinės ugnies dar 5 minutes. Tada sudėkite pomidorų tyrę, kimchi kopūstus, citrinos sultis ir cukrų. Sutrinkite juodųjų pipirų žirnelius ir taip pat įberkite į patiekalą. Pagal skonį pagardinkite druska. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Supjaustykite lydekos filė į kelias dalis ir sudėkite jas į keptuvę su daržovėmis. Žuvį ir daržoves troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies apie 15-20 minučių, kol iškeps.
Žingsnis 5
Kimči su lydekomis jau paruoštas. Mėgaukitės!
Kategorijos