Publikavimo data: 2024-06-15
Kimči su pipirų pasta ir svogūnais
Kimči su pipirų pasta ir svogūnais yra tradicinis korėjiečių virtuvės patiekalas, priklausantis nematerialiajam tautos kultūros paveldui, leidžiantis pabrėžti ir pajusti nacionalinį identitetą. Patiekalo pavadinimas kilęs iš kinų kalbos žodžio chmchee, kuris reiškia mirkytas arba marinuotas daržoves. Šiandien kimči dažniausiai gaminamas tik iš Pekino kopūstų, tačiau į patiekalą dažnai dedama ridikėlių ir žaliųjų svogūnų. Reikia pasiruošti, kad fermentacija truks dvi dienas, tik tada galima paragauti patiekalo arba išsiųsti jį saugoti.
Žingsnis 1
Tinkamo dydžio dubenyje sumaišykite smulkintus žaliuosius svogūnus, sezamo sėklas ir pipirų pastą. Sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Nulupkite viršutinius pekino kopūstų lapus. Perpjaukite į 4 dalis išilgai. Kopūstų lapus nuplaukite, atsargiai išskobkite ir kiekvieną lapą, ypač jo pagrindą, pabarstykite druska. Sudėkite kopūstus į gilų dubenį ir palikite keturioms valandoms, retkarčiais apverskite, kad tolygiai pasūdytų. Kiekvieną Pekino kopūsto lapą aptepkite paruoštu mišiniu, sudėkite kopūstus į tinkamą indą ir palikite 24 val. marinuotis šiltoje vietoje.
Žingsnis 3
Laikykite šaldytuve, o prieš patiekdami supjaustykite storais arba plonais griežinėliais per visą balą. Gero apetito.
Kategorijos