Publikavimo data: 2024-06-15
Kimči su ridikėliais
Kimči - tai tam tikras aštrių daržovių užkandžių ruošimo būdas. Korėjoje yra daug kimči rūšių, kai kuriais duomenimis, daugiau nei šimtas, gaminamų iš morkų, kininių kopūstų, špinatų, moliūgų, agurkų, grybų ir net salotų lapų. Kimči gamybai naudojami ne tik česnakai ir raudonosios paprikos, bet ir kiti maisto produktai. Pavyzdžiui, kai kurie korėjiečių virėjai į kimči deda imbiero, sezamo sėklų, morkų, kedro riešutų, kriaušių, kaštonų, jūros dumblių.
Žingsnis 1
Nulupkite viršutinius pekino kopūstų lapus. Perpjaukite į 4 dalis išilgai. Kopūstų lapus nuplaukite, atsargiai išskobkite ir kiekvieną lapą, ypač jo pagrindą, pabarstykite druska. Sudėkite kopūstus į gilų dubenį ir palikite keturioms valandoms, retkarčiais apverskite, kad tolygiai pasūdytų.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką - gabalėliais. Sumaišykite svogūną, česnaką, papriką, druską, cukrų ir sojų padažą blenderiu.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite griežinėliais, ridikėlius sutarkuokite. Sumaišykite su paruoštu svogūnų ir česnakų padažu su prieskoniais.
Žingsnis 4
Kiekvieną Pekino kopūsto lapą aptepkite paruoštu padažu, sudėkite kopūstus į tinkamą indą ir palikite 24 valandas marinuotis šiltoje vietoje.
Žingsnis 5
Laikykite šaldytuve, o prieš patiekdami supjaustykite storais arba plonais griežinėliais per visą balą. Gero apetito.
Kategorijos