Publikavimo data: 2024-06-15
Kimči su sojų padažu
Kimči su sojų padažu - tai tradicinės aštrios Pekino kopūstų salotos, kurias galima pamatyti ant korėjiečių stalo per kiekvieną valgį. Patiekalo pavadinimas kilęs iš kinų kalbos žodžio chmchae, kuris reiškia mirkytas arba sūdytas daržoves. Toks aštrus užkandis korėjiečiams yra ne tik visavertis patiekalas, bet veikiau priedas prie pagrindinių patiekalų. Turėtumėte būti pasiruošę, kad fermentacija užtruks dvi dienas, tik po to patiekalą galėsite ragauti arba laikyti.
Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Tinkamo dydžio inde sumaišykite griežinėliais pjaustytas morkas, smulkintą svogūną, pipirus, česnaką, cukrų ir prieskonius. Išmaišykite ir supilkite sojų padažą.
Žingsnis 3
Nulupkite viršutinius pekino kopūstų lapus. Perpjaukite į 4 dalis išilgai. Kopūstų lapus nuplaukite, atsargiai išskobkite ir kiekvieną lapą, ypač jo pagrindą, pabarstykite druska. Sudėkite kopūstus į gilų dubenį ir palikite keturioms valandoms, retkarčiais apverskite, kad tolygiai pasūdytų. Apšlakstykite kiekvieną lapą paruoštu padažu, sudėkite kopūstus į tinkamą indą ir palikite 24 val. marinuotis šiltoje vietoje.
Žingsnis 4
Laikykite šaldytuve, o prieš patiekdami supjaustykite storais arba plonais griežinėliais per visą balą. Gero apetito.
Kategorijos