Publikavimo data: 2024-06-23
Kimči su žuvies padažu
Kimči yra aštrus Korėjoje gaminamas patiekalas, laikomas tradiciniu pagrindiniu korėjiečių patiekalu. Kimči yra gana sveikas maistas, nes jo sudėtyje yra fermentuotų daržovių. Kopūstus, morkas, svogūnus, net baklažanus ir kitas daržoves kelias dienas raugina fermentacijos proceso metu išsiskiriantys pieno rūgšties grybai. Kimči užkandis yra gana aštrus. Jame visada yra daug svogūnų, česnakų ir pipirų. Tačiau kitaip receptai šiek tiek skiriasi vienas nuo kito. Dažnai kimči ruošiamas pridedant įvairių padažų ir padažų, pavyzdžiui, adžikos ir žuvies padažo.
Žingsnis 1
Pekino salotas perpjaukite išilgai išilgai daigų iki kauliukų. Toliau rankomis padalykite į keturias lygias dalis. Kiekvieną dalį kruopščiai įtrinkite druska, kiekvieną lapą apverskite. Sudėkite kopūstus į atitinkamo dydžio indą ir palikite šiltoje vietoje keturioms valandoms. Per tą laiką kopūstai pasisūrės. Po šio laiko kiekvieną kopūsto dalį būtinai nuplaukite vandeniu, kad pašalintumėte druskos perteklių.
Žingsnis 2
Paruoškite marinato padažą. Į blenderio dubenį sudėkite svogūną ir česnaką. Gerai susmulkinkite.
Žingsnis 3
Pasigaminkite ryžių kisielių. Puode pašildykite du puodelius vandens, supilkite į jį ryžių miltus. Nuolat maišykite plaktuvu. Užvirinkite ir iš karto suberkite cukrų. Išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės. Atvėsinkite.
Žingsnis 4
Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Morkas supjaustykite griežinėliais. Žaliuosius svogūnus supjaustykite tokio pat dydžio gabalėliais. Sudėkite žuvies padažą, smulkintą svogūną ir česnaką iš blenderio, raudonąją papriką ir atvėsintą ryžių kisielių. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Žingsnis 5
Paimkite sūdytus Pekino kopūstus ir visus lapus iš abiejų pusių aptepkite paruoštu padažu. Padėkite paruoštą patiekalą vėsioje vietoje. Po dviejų dienų kopūstai bus paruošti.
Žingsnis 6
Prieš patiekdami kopūstus supjaustykite skersai, kad būtų lengviau valgyti.
Kategorijos