Kimči su žuvies padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Kimči su žuvies padažu

Kimči yra aštrus Korėjoje gaminamas patiekalas, laikomas tradiciniu pagrindiniu korėjiečių patiekalu. Kimči yra gana sveikas maistas, nes jo sudėtyje yra fermentuotų daržovių. Kopūstus, morkas, svogūnus, net baklažanus ir kitas daržoves kelias dienas raugina fermentacijos proceso metu išsiskiriantys pieno rūgšties grybai. Kimči užkandis yra gana aštrus. Jame visada yra daug svogūnų, česnakų ir pipirų. Tačiau kitaip receptai šiek tiek skiriasi vienas nuo kito. Dažnai kimči ruošiamas pridedant įvairių padažų ir padažų, pavyzdžiui, adžikos ir žuvies padažo.
Gaminimo laikas
3130 min.
Laikas virtuvėje
250 min.
Kalorijos
50 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kimči su žuvies padažu Žingsnis 1
Pekino salotas perpjaukite išilgai išilgai daigų iki kauliukų. Toliau rankomis padalykite į keturias lygias dalis. Kiekvieną dalį kruopščiai įtrinkite druska, kiekvieną lapą apverskite. Sudėkite kopūstus į atitinkamo dydžio indą ir palikite šiltoje vietoje keturioms valandoms. Per tą laiką kopūstai pasisūrės. Po šio laiko kiekvieną kopūsto dalį būtinai nuplaukite vandeniu, kad pašalintumėte druskos perteklių.

Žingsnis 2

Kimči su žuvies padažu Žingsnis 2
Paruoškite marinato padažą. Į blenderio dubenį sudėkite svogūną ir česnaką. Gerai susmulkinkite.

Žingsnis 3

Kimči su žuvies padažu Žingsnis 3
Pasigaminkite ryžių kisielių. Puode pašildykite du puodelius vandens, supilkite į jį ryžių miltus. Nuolat maišykite plaktuvu. Užvirinkite ir iš karto suberkite cukrų. Išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės. Atvėsinkite.

Žingsnis 4

Kimči su žuvies padažu Žingsnis 4
Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Morkas supjaustykite griežinėliais. Žaliuosius svogūnus supjaustykite tokio pat dydžio gabalėliais. Sudėkite žuvies padažą, smulkintą svogūną ir česnaką iš blenderio, raudonąją papriką ir atvėsintą ryžių kisielių. Išmaišykite, kad susimaišytų.

Žingsnis 5

Kimči su žuvies padažu Žingsnis 5
Paimkite sūdytus Pekino kopūstus ir visus lapus iš abiejų pusių aptepkite paruoštu padažu. Padėkite paruoštą patiekalą vėsioje vietoje. Po dviejų dienų kopūstai bus paruošti.

Žingsnis 6

Kimči su žuvies padažu Žingsnis 6
Prieš patiekdami kopūstus supjaustykite skersai, kad būtų lengviau valgyti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos