Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikinė vinaigretė su raugintais kopūstais
Apie vinegreto atsiradimą sklando legenda. Valdant Jekaterinai Didžiajai, dvaro virėja paruošė ir patiekė jai šias salotas šaltas. Karalienei jos nepatiko ir ji pasakė: "Fi! Tai ne šilta!". Taip jai ir buvo įtvirtintas sulietuvintas pavadinimas. Tačiau etimologijos duomenimis, populiariųjų salotų pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio "vinaigre", reiškiančio vyno actą. Su galūne jis skamba kaip "vinaigrette" - t. y. paruoštas salotų padažas iš prieskonių, acto ir augalinio aliejaus mišinio.
Žingsnis 1
Nulupkite ir supjaustykite daržoves. Bulves, morkas ir burokėlius nulupkite ir supjaustykite 5x5 mm dydžio kubeliais. Svogūnus ir marinuotus agurkus supjaustykite 2x2 mm dydžio kubeliais. Raugintus kopūstus šiek tiek susmulkinkite.
Žingsnis 2
Sudėkite ingredientus ir pagardinkite salotas. Sudėkite visus supjaustytus ingredientus į didelį dubenį, suberkite konservuotus žirnelius. Išmaišykite ir užpilkite vyno acto ir saulėgrąžų aliejaus mišiniu.
Kategorijos