Klasikinė vinaigretė su raugintais kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Klasikinė vinaigretė su raugintais kopūstais

Apie vinegreto atsiradimą sklando legenda. Valdant Jekaterinai Didžiajai, dvaro virėja paruošė ir patiekė jai šias salotas šaltas. Karalienei jos nepatiko ir ji pasakė: "Fi! Tai ne šilta!". Taip jai ir buvo įtvirtintas sulietuvintas pavadinimas. Tačiau etimologijos duomenimis, populiariųjų salotų pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio "vinaigre", reiškiančio vyno actą. Su galūne jis skamba kaip "vinaigrette" - t. y. paruoštas salotų padažas iš prieskonių, acto ir augalinio aliejaus mišinio.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
82 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.42/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinė vinaigretė su raugintais kopūstais Žingsnis 1
Nulupkite ir supjaustykite daržoves. Bulves, morkas ir burokėlius nulupkite ir supjaustykite 5x5 mm dydžio kubeliais. Svogūnus ir marinuotus agurkus supjaustykite 2x2 mm dydžio kubeliais. Raugintus kopūstus šiek tiek susmulkinkite.

Žingsnis 2

Klasikinė vinaigretė su raugintais kopūstais Žingsnis 2
Sudėkite ingredientus ir pagardinkite salotas. Sudėkite visus supjaustytus ingredientus į didelį dubenį, suberkite konservuotus žirnelius. Išmaišykite ir užpilkite vyno acto ir saulėgrąžų aliejaus mišiniu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, garnyrai, salotos, daržovių salotos, virtos daržovių salotos, paprasta, sala, vakarienė, žalumynų sezonas, bulvių sezonas, morkų sezonas, burokėlių sezonas, užpilamas padažas, salotos naujiems metams, karštieji patiekalai naujiems metams, sudėtyje nėra bendrų alergenų, receptų knyga, salotos su marinuotais agurkais, užpilo su raugintais kopūstais, salotos su baltosiomis pupelėmis, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis, vakarienė su bulvėmis, salotos su augaliniu aliejumi, garnyras su baltosiomis pupelėmis

Kategorijos