Publikavimo data: 2024-04-09
Klasikinės graikiškos salotos
Klasikinės graikiškos šviežių daržovių salotos yra populiarus patiekalas visame pasaulyje. Pagrindiniai jų ingredientai - švieži pomidorai, agurkai, saldžiosios paprikos, sultingi raudonieji svogūnai, alyvuogės ir fetos sūris. Visi ingredientai tradiciškai supjaustomi dideliais kubeliais. Graikiškos salotos užpilamos alyvuogių aliejumi, pagardinamos druska, pipirais, raudonėliais arba Provanso žolelėmis. Graikijoje šios salotos paprastai patiekiamos su skrudinta kvietine duona, kurią galima pamirkyti daržovių sultyse.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite dideliais 1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Taip pat supjaustykite agurką dideliais 1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Paprikas supjaustykite dideliais kvadratėliais.
Žingsnis 4
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 5
Fetos sūrį supjaustykite vidutinio dydžio 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 6
Į gilią salotinę sudėkite pomidorus, agurkus, papriką ir raudonąjį svogūną.
Žingsnis 7
Sudėkite alyvuoges.
Žingsnis 8
Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir įberkite Provanso žolelių. Pagal skonį salotas pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Išspauskite citrinos sultis.
Žingsnis 9
Sumaišykite salotas.
Žingsnis 10
Ant viršaus suberkite fetą ir vėl lengvai išmaišykite. Graikiškos salotos paruoštos. Gero apetito!
Kategorijos