Klasikinės graikiškos salotos su raudonaisiais svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Klasikinės graikiškos salotos su raudonaisiais svogūnais

Graikiškos salotos - visame pasaulyje populiarus Viduržemio jūros regiono patiekalas. Į tradicinių graikiškų salotų receptą visada įeina alyvuogės, fetos sūris, pomidorai ir agurkai. O kaip prieskonis dažniausiai naudojamas raudonėlis. Tai malonaus skonio aštrus prieskonis, turintis gydomųjų savybių. Pavyzdžiui, raudonėlis padeda apsinuodijus, gerai dezinfekuoja organizmą ir turi priešuždegiminį poveikį.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
159 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.13/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinės graikiškos salotos su raudonaisiais svogūnais Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Paimkite nedidelį indą su dangteliu ir sumaišykite citrinos sultis, pipirus, raudonėlį, alyvuogių aliejų, česnaką ir druską. Uždenkite indą dangteliu ir pakratykite, kad ingredientai gerai susimaišytų.

Žingsnis 2

Klasikinės graikiškos salotos su raudonaisiais svogūnais Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Salotinėje sumaišykite pjaustytus pomidorus, agurkus, svogūnus, žaliuosius pipirus, alyvuoges ir fetą. Viską užpilkite padažu, pagardinkite pipirais, druska ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, jūros gėrybių salotos, krevečių salotos, šaltos salotos, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, mažai kalorijų, per 30 minučių, vakarienė, agurkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, graikiškos salotos, receptų knyga, paprikų salotos, fetos sūrio salotos, rukola salotos, alyvuogių salotos, daržovių salotos

Kategorijos