Publikavimo data: 2025-08-16
Klasikinės graikiškos salotos su raudonaisiais svogūnais
Graikiškos salotos - visame pasaulyje populiarus Viduržemio jūros regiono patiekalas. Į tradicinių graikiškų salotų receptą visada įeina alyvuogės, fetos sūris, pomidorai ir agurkai. O kaip prieskonis dažniausiai naudojamas raudonėlis. Tai malonaus skonio aštrus prieskonis, turintis gydomųjų savybių. Pavyzdžiui, raudonėlis padeda apsinuodijus, gerai dezinfekuoja organizmą ir turi priešuždegiminį poveikį.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Paimkite nedidelį indą su dangteliu ir sumaišykite citrinos sultis, pipirus, raudonėlį, alyvuogių aliejų, česnaką ir druską. Uždenkite indą dangteliu ir pakratykite, kad ingredientai gerai susimaišytų.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Salotinėje sumaišykite pjaustytus pomidorus, agurkus, svogūnus, žaliuosius pipirus, alyvuoges ir fetą. Viską užpilkite padažu, pagardinkite pipirais, druska ir gerai išmaišykite.
Kategorijos