Publikavimo data: 2024-03-24
Klasikinės salotos "Švelnumas" su vištiena
Klasikinė salotų "Švelnumas" versija buvo sugalvota Sovietų Sąjungoje ir nuo to laiko išliko daugelio šeimininkių kulinarinėse knygose. Recepto pagrindas - vištienos filė, kiaušinis, sūris ir majonezas. Visi produktai yra prieinami ir paprasti. Patiekalą reikia surinkti sluoksniais naudojant formavimo žiedą, kiekvieną sluoksnį prispaudžiant. Salotos yra gana kaloringos ir sočios, todėl rekomenduojama pasigaminti naminio majonezo. Toks padažas padarys patiekalą sveikesnį.
Žingsnis 1
Išvirkite vištienos filė. Sudėkite filė į puodą, užpilkite vandeniu ir druska. Uždekite ant ugnies ir virkite, kol suminkštės. Tada vištieną atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Išvirkite vištų kiaušinius. Paimkite nedidelį puodą, sudėkite į jį kiaušinius ir užpilkite vandeniu. Pasūdykite, užvirinkite ir virkite dar 10 minučių. Tada atvėsinkite, nulupkite lukštus ir juos sutarkuokite. Atskirai sutarkuokite 1 kiaušinio trynį, kad galėtumėte apipilti salotas.
Žingsnis 3
Marinuokite svogūnus. Sudėkite svogūnus į dubenį, užpilkite 1 puodeliu vandens, įberkite 1 šaukštelį cukraus, 2 šaukštelius acto ir 0,5 šaukštelio druskos. Maišykite, kol cukrus ir druska ištirps, ir palikite 30-40 minučių. Tada skystį nuo svogūnų pertrinkite per sietelį.
Žingsnis 4
Sudėkite salotas. Paimkite didelę plokščią lėkštę ir į jos vidurį įdėkite suformuotą žiedą. Salotas išdėliokite sluoksniais ir kiekvieną sluoksnį pasūdykite pagal pageidavimą. Pirmiausia išdėliokite vištienos filė sluoksnį ir patepkite majonezu. Kitas sluoksnis - svogūnai, kiaušiniai, majonezas. Tada morkos ir majonezas. Paskutinis sluoksnis - sūris, majonezas. Išimkite formą ir visas salotas apibarstykite tarkuotu tryniu. Palikite salotas šiek tiek pamirkti.
Kategorijos