Klasikinės salotos "Švelnumas" su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Klasikinės salotos "Švelnumas" su vištiena

Klasikinė salotų "Švelnumas" versija buvo sugalvota Sovietų Sąjungoje ir nuo to laiko išliko daugelio šeimininkių kulinarinėse knygose. Recepto pagrindas - vištienos filė, kiaušinis, sūris ir majonezas. Visi produktai yra prieinami ir paprasti. Patiekalą reikia surinkti sluoksniais naudojant formavimo žiedą, kiekvieną sluoksnį prispaudžiant. Salotos yra gana kaloringos ir sočios, todėl rekomenduojama pasigaminti naminio majonezo. Toks padažas padarys patiekalą sveikesnį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinės salotos "Švelnumas" su vištiena Žingsnis 1
Išvirkite vištienos filė. Sudėkite filė į puodą, užpilkite vandeniu ir druska. Uždekite ant ugnies ir virkite, kol suminkštės. Tada vištieną atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Klasikinės salotos "Švelnumas" su vištiena Žingsnis 2
Išvirkite vištų kiaušinius. Paimkite nedidelį puodą, sudėkite į jį kiaušinius ir užpilkite vandeniu. Pasūdykite, užvirinkite ir virkite dar 10 minučių. Tada atvėsinkite, nulupkite lukštus ir juos sutarkuokite. Atskirai sutarkuokite 1 kiaušinio trynį, kad galėtumėte apipilti salotas.

Žingsnis 3

Klasikinės salotos "Švelnumas" su vištiena Žingsnis 3
Marinuokite svogūnus. Sudėkite svogūnus į dubenį, užpilkite 1 puodeliu vandens, įberkite 1 šaukštelį cukraus, 2 šaukštelius acto ir 0,5 šaukštelio druskos. Maišykite, kol cukrus ir druska ištirps, ir palikite 30-40 minučių. Tada skystį nuo svogūnų pertrinkite per sietelį.

Žingsnis 4

Klasikinės salotos "Švelnumas" su vištiena Žingsnis 4
Sudėkite salotas. Paimkite didelę plokščią lėkštę ir į jos vidurį įdėkite suformuotą žiedą. Salotas išdėliokite sluoksniais ir kiekvieną sluoksnį pasūdykite pagal pageidavimą. Pirmiausia išdėliokite vištienos filė sluoksnį ir patepkite majonezu. Kitas sluoksnis - svogūnai, kiaušiniai, majonezas. Tada morkos ir majonezas. Paskutinis sluoksnis - sūris, majonezas. Išimkite formą ir visas salotas apibarstykite tarkuotu tryniu. Palikite salotas šiek tiek pamirkti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos