Publikavimo data: 2025-08-18
Klasikinės vištienos salotos
Vištienos salotos yra vienas populiariausių mėsos patiekalų. Daugelis žmonių jas mėgsta dėl to, kad paukštiena greitai paruošiama, yra labai nebrangi, be to, puikiai dera su daugeliu produktų. Klasikinę vištienos ir virtų daržovių patiekalo sudėtį galima paįvairinti prinokusiais granatais ir gardžiais graikiniais riešutais. Salotų nereikia papildomai gardinti druska ir pipirais, dėl jose esančių sūdytų daržovių ir majonezo jos bus gana skanios.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Vištienos filė padalykite į skaidulas. Bulves ir morkas sutarkuokite stambia tarka, o sūrį - vidutine tarka. Smulkiai sutrinkite kiaušinius. Susmulkinkite graikinius riešutus.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Pirmuoju sluoksniu salotose išdėliokite bulves ir morkas, tarp jų užtepkite majonezo. Tada sudėkite vištienos filė, padarykite majonezo tinklelį. Pabarstykite sūriu, ant viršaus užberkite graikinių riešutų, aptepkite majonezu. Ant viršaus sudėkite granatų grūdelius. Dėkite salotas į šaldytuvą 1 valandai, kad pastovėtų.
Kategorijos