Klasikinis kimči receptas su ridikėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Klasikinis kimči receptas su ridikėliais

Kiekviena šalis skiriasi savo tradicijomis ir virtuve. Ir kiekviena virtuvė turi klasikinį savo garsiausio patiekalo receptą. Būtent toks yra kimči. Šis patiekalas - tai lengvai sūdytų daržovių mišinys. Jos smulkiai supjaustomos ir sumaišomos su ryžių miltų tirpalu. Taip paruošiamas pagrindinio patiekalo padažas. Šiuo padažu užtepamas kiekvienas Pekino kopūsto lapas ir paliekamas trims dienoms. Tačiau verta prisiminti: kuo ilgiau patiekalas laikomas, tuo labiau jis oksiduojasi!
Gaminimo laikas
4840 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
42 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 3.5/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinis kimči receptas su ridikėliais Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės plonais griežinėliais supjaustykite ridikėlius, morkas ir svogūnus. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 2

Klasikinis kimči receptas su ridikėliais Žingsnis 2
Užvirinkite vandenį ir palikite jį atvėsti iki kambario temperatūros. Tada į jį iki vientisos masės įmaišykite ryžių miltus ir pagardinkite trupučiu druskos.

Žingsnis 3

Klasikinis kimči receptas su ridikėliais Žingsnis 3
Paimkite kitą dubenį. Į jį supilkite ryžių miltų padažą ir supjaustytas daržoves. Sudėkite imbierą, cukrų, sojų padažą ir smulkintą česnaką. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 4

Klasikinis kimči receptas su ridikėliais Žingsnis 4
Paimkite gilią formą ir sudėkite į ją Pekino kopūstus. Pabarstykite druska. Pekino žiedinį kopūstą sulaužykite ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus ir tarp lapų pabarstykite druskos. Užpilkite kopūstą vandeniu ir palikite 8 valandoms. Tada išimkite ir nuplaukite. Paruošę padažą, paimkite žiedinį kopūstą ir kiekvieną lapą kruopščiai pamirkykite įdare. Stipriai suvyniokite kopūstus į ritinėlį, apvyniokite kopūsto lapu, sudėkite į indą ir padėkite į šaldytuvą 3 dienoms rauginti.

Žingsnis 5

Klasikinis kimči receptas su ridikėliais Žingsnis 5
Po 3 dienų patiekalas bus paruoštas. Pekino kopūstus su įdaru viduje supjaustykite griežinėliais, tada sudėkite į gilią lėkštę ir išmaišykite!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprastai, mažai kalorijų, aistringai, žaliasis sezonas, morkų sezonas, kimči, be įprastų alergenų, receptų knyga, Pekino kopūstų kimči

Kategorijos