Publikavimo data: 2025-08-17
Klasikinis kimči receptas su ridikėliais
Kiekviena šalis skiriasi savo tradicijomis ir virtuve. Ir kiekviena virtuvė turi klasikinį savo garsiausio patiekalo receptą. Būtent toks yra kimči. Šis patiekalas - tai lengvai sūdytų daržovių mišinys. Jos smulkiai supjaustomos ir sumaišomos su ryžių miltų tirpalu. Taip paruošiamas pagrindinio patiekalo padažas. Šiuo padažu užtepamas kiekvienas Pekino kopūsto lapas ir paliekamas trims dienoms. Tačiau verta prisiminti: kuo ilgiau patiekalas laikomas, tuo labiau jis oksiduojasi!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės plonais griežinėliais supjaustykite ridikėlius, morkas ir svogūnus. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Užvirinkite vandenį ir palikite jį atvėsti iki kambario temperatūros. Tada į jį iki vientisos masės įmaišykite ryžių miltus ir pagardinkite trupučiu druskos.
Žingsnis 3
Paimkite kitą dubenį. Į jį supilkite ryžių miltų padažą ir supjaustytas daržoves. Sudėkite imbierą, cukrų, sojų padažą ir smulkintą česnaką. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paimkite gilią formą ir sudėkite į ją Pekino kopūstus. Pabarstykite druska. Pekino žiedinį kopūstą sulaužykite ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus ir tarp lapų pabarstykite druskos. Užpilkite kopūstą vandeniu ir palikite 8 valandoms. Tada išimkite ir nuplaukite. Paruošę padažą, paimkite žiedinį kopūstą ir kiekvieną lapą kruopščiai pamirkykite įdare. Stipriai suvyniokite kopūstus į ritinėlį, apvyniokite kopūsto lapu, sudėkite į indą ir padėkite į šaldytuvą 3 dienoms rauginti.
Žingsnis 5
Po 3 dienų patiekalas bus paruoštas. Pekino kopūstus su įdaru viduje supjaustykite griežinėliais, tada sudėkite į gilią lėkštę ir išmaišykite!
Kategorijos