Klasikinių Caprese salotų receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Klasikinių Caprese salotų receptas

Viduržemio jūros regiono virtuvė apskritai, o ypač italų virtuvė, neįsivaizduojama be tradicinių "Caprese" salotų. Tai lengvos ir gaivios salotos, sudarytos tik iš trijų paprastų ingredientų - pomidorų, mocarelos sūrio ir bazilikų, kurios tiesiog užkariavo milijonų žmonių širdis visame pasaulyje.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinių Caprese salotų receptas Žingsnis 1
Supjaustykite pomidorus ne per plonais griežinėliais, stengdamiesi jų nesusmulkinti. Taip pat aštriu peiliu atsargiai supjaustykite mocarelos sūrį. Jis labai vandeningas, todėl geriausia būti atsargiems.

Žingsnis 2

Klasikinių Caprese salotų receptas Žingsnis 2
Pomidorus ir mocarelos sūrį išdėliokite lėkštėje taip, kad kraštai šiek tiek persidengtų vienas po kito. Ant viršaus užberkite šviežių bazilikų ir šiek tiek pesto padažo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos