Publikavimo data: 2024-09-16
Kopūstai su bulvėmis ir ryžiais
Kapustniakas arba kapustnica yra tradicinė ukrainietiška kopūstų sriuba. Šis patiekalas gaminamas ne tik Ukrainoje, bet ir kaimyninėse šalyse: Rusijoje, Baltarusijoje ir Lenkijoje. Klasikiniame variante į kapustniaką dedama raugintų kopūstų. Tame pačiame recepte naudojami švieži baltagūžiai kopūstai, todėl sriuba bus be rūgštelės. Bulvės ir ryžiai ją pasotina. Kapustniakas gaunasi labai skanus ir sotus, kartu jis turi labai mažai kalorijų. Šis patiekalas puikiai tinka namie ruošiamiems pietums.
Žingsnis 1
Pirmiausia išvirkite sultinį. Vištienos filė sudėkite į puodą ir užpilkite 2 litrais šalto vandens. Pastatykite puodą ant viryklės. Ant vidutinės ugnies virkite sultinį 40-50 minučių. Tada išvirusias filė išimkite, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Kol sultinys verda, paruoškite daržoves. Bulves ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, kopūstus susmulkinkite plonais šiaudeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną, morką sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus 5 min. ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos, sudėkite morkas ir kepkite dar 3 min. Sudėkite kopūstus, pomidorus ir pomidorų pastą. Viską sumaišykite ir maišydami kepkite 10 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 4
Į sultinį sudėkite bulves ir ryžius. Virkite kruopas ir bulves apie 10-15 minučių, kol jos pusiau išvirs. Tada į puodą sudėkite troškintas daržoves. Sriubą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įmeskite lauro lapą. Virkite sriubą 15-20 minučių ant silpnos ugnies, kol visi ingredientai bus paruošti.
Žingsnis 5
Kai sriuba bus paruošta, nukelkite ją nuo ugnies ir uždenkite dangčiu. Palikite sriubą pastovėti apie 30 min. Tada supilkite sriubą į lėkštes. Gero apetito!
Kategorijos