Kopūstai su bulvėmis ir soromis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Kopūstai su bulvėmis ir soromis

Galvojate, ką gaminti vakarienei? Išbandykite kapustniaką su bulvėmis ir soromis. Tai skani ir soti ukrainietiška sriuba, kuria galima pamaitinti visą šeimą. Kapustniakas yra tradicinis ukrainiečių virtuvės patiekalas, tačiau jis gaminamas ir kitose slavų šalyse, pavyzdžiui, Rusijoje ir Baltarusijoje. Pagrindinis kapustniako ingredientas yra rauginti kopūstai, tačiau šiame recepte naudojami švieži kopūstai. Taip patiekalas gaunamas lengvesnis ir be rūgštelės.
Gaminimo laikas
165 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
44 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstai su bulvėmis ir soromis Žingsnis 1
Užvirinkite sultinį. Į puodą įpilkite 2 litrus vandens, sudėkite vištienos krūtinėlę ir užkaiskite. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą iki mažos. Sultinį virkite apie 40-50 minučių, kartkartėmis nugriebdami putas. Kai sultinys bus paruoštas, išimkite išvirtą filė, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais 1-1,5 cm dydžio kubeliais.

Žingsnis 2

Kopūstai su bulvėmis ir soromis Žingsnis 2
Kol sultinys verda, paruoškite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūną. Kopūstus susmulkinkite plonais šiaudeliais.

Žingsnis 3

Kopūstai su bulvėmis ir soromis Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Bulves ir pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 4

Kopūstai su bulvėmis ir soromis Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite morkas ir kepkite dar 3-5 minutes.

Žingsnis 5

Kopūstai su bulvėmis ir soromis Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite pomidorus, kopūstus ir pomidorų pastą. Viską sumaišykite ir 10-15 minučių troškinkite ant vidutinės ugnies. Tada išimkite daržoves iš ugnies ir kuriam laikui atidėkite į šalį.

Žingsnis 6

Kopūstai su bulvėmis ir soromis Žingsnis 6
Kai sultinys bus paruoštas, sudėkite bulves ir soras. Kruopas ir bulves virkite 15 minučių, kol jos pusiau išvirs. Tada sudėkite troškintas daržoves, įberkite porą žiupsnelių druskos, lauro lapą ir juodųjų pipirų pagal skonį. Sriubą virkite dar 15-20 minučių, kol visi ingredientai bus paruošti. Pačioje pabaigoje į kopūstų sriubą įdėkite smulkintą virtą vištieną. Išmaišykite.

Žingsnis 7

Kopūstai su bulvėmis ir soromis Žingsnis 7
Išvirkite sriubą iki skonio - jei reikia, įberkite šiek tiek daugiau druskos. Nuimkite sriubą nuo ugnies, uždenkite ir palikite 30 minučių pastovėti. Supilkite sriubą į lėkštes. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos