Publikavimo data: 2025-08-18
Kopūstai su dešra
Šis kapustniakas primena jaunus studentiškus metus, kai blaškotės tarp studijų ir darbo ir visiškai nėra laiko gaminti ką nors rimto. O idealiai tinka gaminti tai, kas gana ramiai, neprarasdamas visų skonių ir netapdamas kenksmingu skrandžiui, kelias dienas gyvens šaldytuve. Kopūstai su dešra yra vienas iš tokių patiekalų. Jis ilgai išlaiko savo skonį, yra sotus ir turtingas vitaminų.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite kopūstus. Sutarkuokite morkas, česnaką ir svogūną.
Žingsnis 2
Nulupkite foliją ir supjaustykite dešrą žiedais.
Žingsnis 3
Nuluptas bulves supjaustykite skiltelėmis.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir 15-20 minučių kepkite kopūstus, morkas, česnakus ir svogūnus ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Kepdami daržoves nepamirškite įdėti lauro lapą!
Žingsnis 5
Į daržoves supilkite pomidorų pastą ir virkite dar 5-10 minučių.
Žingsnis 6
Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 10-15 min. kepkite dešros žiedus. Įberkite druskos ir pipirų. Tada į daržoves sudėkite bulves, keptą dešrą ir 2-3 puodelius vandens. Troškinkite 20-30 minučių, kol visiškai išvirs.
Žingsnis 7
Į lėkštes supilkite kapustnjaką su dešra ir raugintais kopūstais. Papuoškite pagal pageidavimą ir patiekite.
Kategorijos