Publikavimo data: 2025-08-17
Kopūstai su kalendromis ir soromis
Naminius kopūstus iš daržo galima panaudoti tik kvapniai, sočiai ir sočiai kopūstų sriubai. Kapustniakas yra populiari sriubos rūšis pagal ukrainiečių virtuvės receptą, kuri buvo pagrindinis patiekalas ant šventinio stalo per įvairias šventes. Jums pasistengėme ją kiek įmanoma patobulinti. Šiame recepte esančios sorų kruopos padeda pašalinti karstelėjusį kopūstų skonį, kalendros suteikia žolelių aštrumo ir papildomų pipirų skonio.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite kopūstus. Sutarkuokite morkas, česnaką ir svogūną. Susmulkinkite žoleles.
Žingsnis 2
Vištieną supjaustykite griežinėliais, jei reikia, pasūdykite.
Žingsnis 3
Nuluptas bulves supjaustykite skiltelėmis.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir 15-20 minučių ant vidutinės ugnies kepkite smulkintus kopūstus, morkas ir svogūnus, kol taps auksinės spalvos. Kepdami daržoves nepamirškite įdėti lauro lapą!
Žingsnis 5
Į daržoves suberkite ryžius ir pomidorų pastą, sudėkite ir virkite dar 5-10 minučių. Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 20 minučių kepkite vištieną. Įberkite druskos ir pipirų. Į daržoves sudėkite bulves ir 2-3 puodelius vandens. Troškinkite 20-30 minučių, kol visiškai išvirs.
Žingsnis 6
Supilkite sriubą į lėkštes, įberkite kalendrų ir patiekite.
Kategorijos