Publikavimo data: 2025-08-17
Kopūstai su krienų šaknimi ir soromis
Kas sakė, kad dietos negali būti skanių patiekalų? Kapustniakas su krienų šaknimis ir soromis - skani, soti, aromatinga sriuba, kuri suteikia maksimalią naudą organizmui. Kopūstai ir soros maksimaliai padeda pašalinti iš organizmo kenksmingą cholesterolį ir neleidžia kauptis riebalų pertekliui ant gražios figūros, krienai padeda pagreitinti kraujotaką, o tai ypač naudinga, jei sportuojate ar gyvenate aktyvų gyvenimo būdą.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite kopūstus. Sutarkuokite morką ir svogūną.
Žingsnis 2
Vištieną supjaustykite griežinėliais, jei reikia, pasūdykite.
Žingsnis 3
Nuluptas bulves supjaustykite skiltelėmis.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir 15-20 minučių kepkite kopūstus, morkas ir svogūnus ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Kepdami daržoves nepamirškite įdėti lauro lapą!
Žingsnis 5
Į daržoves sudėkite pomidorų pastą, tarkuotus krienus, Dižono garstyčias ir virkite dar 5-10 minučių. Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 20 minučių kepkite vištieną. Įberkite druskos ir pipirų. Į daržoves sudėkite bulves ir 2-3 puodelius vandens. Troškinkite 20-30 minučių, kol visiškai išvirs.
Žingsnis 6
Supilkite sriubą į lėkštes, įberkite kalendrų ir patiekite.
Kategorijos