Publikavimo data: 2025-08-17
Kopūstai su kukurūzų kruopomis ir paprikomis
Kopūstų sriuba su kukurūzų kruopomis ir pipirais. Daugelis žmonių yra įpratę sriubą laikyti paprastu patiekalu. Nieko sudėtingo: vanduo, vištiena, morkos, bulvės ir svogūnai. Žinoma, viskas taip ir yra. Tačiau procesą galite komplikuoti ir paversti savo virtuvę gurmanišku restoranu.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite mažais gabalėliais, morkas sutarkuokite. Apkepkite juos kartu karštoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus.
Žingsnis 2
Nulupkite bulves nuo odelės. Supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į dubenį su šaltu vandeniu, kad jis apsemtų bulves. Tai neleis joms patamsėti.
Žingsnis 3
Nulupkite paprikas nuo uodegos ir sėklų. Supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Išvirkite sultinį. Galite naudoti mėgstamą receptą arba užpilti vištieną šaltu vandeniu, greitai užvirinti ir virti ant silpnos ugnies 2-2,5 valandos, periodiškai nuimdami putas ir riebalus.
Žingsnis 5
Į pakepintų svogūnų ir morkų mišinį sudėkite pomidorų pastą, kopūstus ir dalį pipirų. Toliau kepkite maišydami. Šis procesas vadinamas pasyvinimu, kuriam būdinga tai, kad daržovės kepamos su nedideliu kiekiu riebalų, kad iš daržovių į riebalus išsiskirtų dažančios ir aromatinės medžiagos. Todėl daržovių aliejaus pašalinimas yra technologijos pažeidimas.
Žingsnis 6
Į vištienos sultinį suberkite kukurūzų kruopas ir supjaustytas bulves (be vandens). Palaukite, kol bulvės bus paruoštos, ir tik tada sudėkite į sriubą keptas daržoves. Tada įberkite likusius pipirus. Palikite sriubą ant viryklės dar 5 minutėms ir įdėkite lauro lapą. Kai sriuba bus paruošta, išimkite lauro lapą.
Žingsnis 7
Kopūstai su kukurūzų kruopomis ir paprikomis paruošti! Gero apetito
Kategorijos