Publikavimo data: 2025-08-17
Kopūstai su kukurūzų kruopomis, paprikomis ir grybais
Bet kokia sriuba yra konstruktas. Sriuba = skystis + (baltymai +/ skaidulos +/ angliavandeniai). Supratus šį faktą, labai palengvėja tolesnis "dalių" ir "surinkimo" būdų tyrimas. Sriubų yra visose pasaulio virtuvėse. Teigiama, kad šiandien pasaulyje yra 250 sriubų rūšių, kurios skirstomos į daugiau nei tūkstantį rūšių, o kiekviena rūšis turi keletą variantų.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais, morkas sutarkuokite. Apkepkite juos kartu karštoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus.
Žingsnis 2
Nulupkite paprikas nuo sėklų ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Išvirkite vištienos sultinį, įdėdami vištienos krūtinėlę į šaltą vandenį. Užvirinkite ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Temperatūra turi būti vidutinė, kad sultinys ne burbuliuotų, o virtų ties virimo riba. Taip jis taps gražios aukso geltonumo spalvos ir visiškai skaidrus. Virkite 40 minučių.
Žingsnis 4
Į keptuvės turinį suberkite pipirus, pomidorų pastą, griežinėliais pjaustytus grybus ir smulkintus kopūstus. Toliau kepkite.
Žingsnis 5
Pirmiausia į sultinį sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir kukurūzų kruopas. Beveik užvirkite, tada sudėkite į keptuvę visą kepsnį, kuris troškinosi keptuvėje. Į keptuvę įdėkite kelis lauro lapus ir palikite ant ugnies dar 5 min. Tuomet išjunkite ir nukoškite pridėtus prieskonius. Česnaką išspauskite per presą ir įberkite tiesiai į keptuvę arba nedideliame dubenėlyje į kiekvieną patiekalą.
Žingsnis 6
Supilkite sriubą į lėkštes, įdėkite šaukštą grietinės ir papuoškite smulkiai supjaustytais šviežiais krapais.
Kategorijos