Publikavimo data: 2024-09-16
Kopūstai su lauro lapu
Rusai, ukrainiečiai, lenkai ir slovakai kapustniaką vadina savo nacionaliniu patiekalu. Tačiau kiekviena tauta jį ruošia pagal savo receptą. Pavyzdžiui, pagal lenkų receptą būtinai naudojami rauginti kopūstai su sūrymu, todėl paruoštas patiekalas turi ryškų sūrų skonį. Kopūstų sriuba verdama ant mėsos sultinio, tačiau yra receptų ir su grybų bei žuvies sultiniais. Dėl to šią sriubą galima virti net per gavėnią. Kopūstų sriuba patiekiama kaip pagrindinis patiekalas. Ukrainiečiai ją patiekia net per vestuves ir Kalėdas.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite kopūstus.
Žingsnis 3
Nedideliame puode užvirinkite vištienos sultinį. Verdant nugriebkite putas. Sultinį virkite apie 20-30 minučių. Pabaigoje išimkite vištieną ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūnus bei morkas. Kepkite 5-7 minutes.
Žingsnis 5
Sudėkite kopūstus prie svogūnų ir morkų. Kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 6
Į daržoves įpilkite pomidorų pastos.
Žingsnis 7
Dideliame puode bulves, vištienos gabalėlius, soras, keptus kopūstus, morkas ir svogūnus užpilkite vištienos sultiniu. Uždėkite kopūstų sriubą ant viryklės ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą.
Žingsnis 8
Kopūstus virkite ant silpnos ugnies 40 minučių. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos įberkite pipirų žirnelių, lauro lapų ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 9
Kapustniaką patiekite karštą. Patiekalą galima patiekti su grietine, žolelėmis ir lašiniais.
Kategorijos