Kopūstai su lauro lapu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Kopūstai su lauro lapu

Rusai, ukrainiečiai, lenkai ir slovakai kapustniaką vadina savo nacionaliniu patiekalu. Tačiau kiekviena tauta jį ruošia pagal savo receptą. Pavyzdžiui, pagal lenkų receptą būtinai naudojami rauginti kopūstai su sūrymu, todėl paruoštas patiekalas turi ryškų sūrų skonį. Kopūstų sriuba verdama ant mėsos sultinio, tačiau yra receptų ir su grybų bei žuvies sultiniais. Dėl to šią sriubą galima virti net per gavėnią. Kopūstų sriuba patiekiama kaip pagrindinis patiekalas. Ukrainiečiai ją patiekia net per vestuves ir Kalėdas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
62 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstai su lauro lapu Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Kopūstai su lauro lapu Žingsnis 2
Bulves supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite kopūstus.

Žingsnis 3

Kopūstai su lauro lapu Žingsnis 3
Nedideliame puode užvirinkite vištienos sultinį. Verdant nugriebkite putas. Sultinį virkite apie 20-30 minučių. Pabaigoje išimkite vištieną ir supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 4

Kopūstai su lauro lapu Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūnus bei morkas. Kepkite 5-7 minutes.

Žingsnis 5

Kopūstai su lauro lapu Žingsnis 5
Sudėkite kopūstus prie svogūnų ir morkų. Kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 6

Kopūstai su lauro lapu Žingsnis 6
Į daržoves įpilkite pomidorų pastos.

Žingsnis 7

Kopūstai su lauro lapu Žingsnis 7
Dideliame puode bulves, vištienos gabalėlius, soras, keptus kopūstus, morkas ir svogūnus užpilkite vištienos sultiniu. Uždėkite kopūstų sriubą ant viryklės ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą.

Žingsnis 8

Kopūstai su lauro lapu Žingsnis 8
Kopūstus virkite ant silpnos ugnies 40 minučių. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos įberkite pipirų žirnelių, lauro lapų ir druskos pagal skonį.

Žingsnis 9

Kopūstai su lauro lapu Žingsnis 9
Kapustniaką patiekite karštą. Patiekalą galima patiekti su grietine, žolelėmis ir lašiniais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos