Publikavimo data: 2025-08-18
Kopūstai su lauro lapu ir kiauliena
Kapustniakas yra tiršta, tiršta sriuba iš raugintų kopūstų, gaminama Ukrainoje ir Lenkijoje. Istorikai iki šiol ginčijasi, kuri šalis yra pirmoji šios sriubos tėvynė. Pagal klasikinį receptą naudojamas tirštas mėsos sultinys, rauginti kopūstai, bulvės ir grūdai. Dažnai naudojami soros, ryžiai arba perlinės kruopos.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Bulves supjaustykite stambiais kubeliais.
Žingsnis 2
Išvirkite kiaulienos sultinį. Užpilkite mėsą vandeniu, pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir nuimkite putas. Sultinį virkite apie 50 minučių. Baigiant virti sultiniui, išimkite kiaulieną ir supjaustykite ją kubeliais.
Žingsnis 3
Augaliniame aliejuje apkepkite svogūnus ir morkas. Daržoves kepkite apie 7 minutes.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite raugintus kopūstus ir troškinkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 5
Tada sudėkite pomidorų pastą ir troškinkite 7 minutes.
Žingsnis 6
Puode sumaišykite sriubą. Bulves, kiaulienos gabalėlius, soras ir troškintus kopūstus, morkas ir svogūnus užpilkite sultiniu.
Žingsnis 7
Kopūstus virkite valandą ant silpnos ugnies. Likus 10 minučių iki pabaigos įberkite lauro lapą, pipirų žirnelius ir druską.
Žingsnis 8
Patiekite kapustnjaką sriubos lėkštėse su porcija grietinės ir duonos riekelėmis.
Kategorijos