Kopūstai su lauro lapu ir kiauliena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kopūstai su lauro lapu ir kiauliena

Kapustniakas yra tiršta, tiršta sriuba iš raugintų kopūstų, gaminama Ukrainoje ir Lenkijoje. Istorikai iki šiol ginčijasi, kuri šalis yra pirmoji šios sriubos tėvynė. Pagal klasikinį receptą naudojamas tirštas mėsos sultinys, rauginti kopūstai, bulvės ir grūdai. Dažnai naudojami soros, ryžiai arba perlinės kruopos.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
80 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Kopūstai su lauro lapu ir kiauliena Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Bulves supjaustykite stambiais kubeliais.

Žingsnis 2

Kopūstai su lauro lapu ir kiauliena Žingsnis 2
Išvirkite kiaulienos sultinį. Užpilkite mėsą vandeniu, pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir nuimkite putas. Sultinį virkite apie 50 minučių. Baigiant virti sultiniui, išimkite kiaulieną ir supjaustykite ją kubeliais.

Žingsnis 3

Kopūstai su lauro lapu ir kiauliena Žingsnis 3
Augaliniame aliejuje apkepkite svogūnus ir morkas. Daržoves kepkite apie 7 minutes.

Žingsnis 4

Kopūstai su lauro lapu ir kiauliena Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite raugintus kopūstus ir troškinkite dar 5-7 minutes.

Žingsnis 5

Kopūstai su lauro lapu ir kiauliena Žingsnis 5
Tada sudėkite pomidorų pastą ir troškinkite 7 minutes.

Žingsnis 6

Kopūstai su lauro lapu ir kiauliena Žingsnis 6
Puode sumaišykite sriubą. Bulves, kiaulienos gabalėlius, soras ir troškintus kopūstus, morkas ir svogūnus užpilkite sultiniu.

Žingsnis 7

Kopūstai su lauro lapu ir kiauliena Žingsnis 7
Kopūstus virkite valandą ant silpnos ugnies. Likus 10 minučių iki pabaigos įberkite lauro lapą, pipirų žirnelius ir druską.

Žingsnis 8

Kopūstai su lauro lapu ir kiauliena Žingsnis 8
Patiekite kapustnjaką sriubos lėkštėse su porcija grietinės ir duonos riekelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji kursai, daržovių sriubos, sriubos, įspūdingas receptas, paprastai, mažai kalorijų, aštriai, pietūs, rašyti, kopūstų sezonas, bulvių sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, žiediniai kopūstai, gavėnios sriubos, be įprastų alergenų, receptų knyga, pomidorų sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos