Kopūstai su lauro lapu ir ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Kopūstai su lauro lapu ir ryžiais

Kapustniakas - tradicinė slaviška sriuba iš kopūstų, bulvių ir įvairių grūdų. Klasikinis kapustniakas gaminamas iš raugintų kopūstų. Žinoma, receptai šiek tiek skiriasi. Tačiau visada kapustniakas yra tiršta ir soti soti sriuba. Recepto ingredientai yra plačiai prieinami, o mėsos ir daug daržovių derinys naudingas sveikatai, todėl kapustniakas pelnė žmonių meilę. Jei kopūstų sriubą virsite su grybų sultiniu, šis patiekalas tinka ir pasninkaujant.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
87 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstai su lauro lapu ir ryžiais Žingsnis 1
Sutarkuokite morkas stambia tarka, svogūną supjaustykite kubeliais, kopūstus smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 2

Kopūstai su lauro lapu ir ryžiais Žingsnis 2
Bulves supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 3

Kopūstai su lauro lapu ir ryžiais Žingsnis 3
Kiaulieną užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite puodą ant kaitlentės. Užvirinkite, nuimkite putas, sumažinkite ugnį ir virkite sultinį valandą. Pabaigoje išimkite mėsą iš sultinio ir supjaustykite gabalėliais. Sultinį perkoškite.

Žingsnis 4

Kopūstai su lauro lapu ir ryžiais Žingsnis 4
Keptuvėje ant vidutinės ugnies su augaliniu aliejumi apkepkite svogūną ir morką. Kepkite 5-7 minutes.

Žingsnis 5

Kopūstai su lauro lapu ir ryžiais Žingsnis 5
Sudėkite kopūstus. Daržoves kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 6

Kopūstai su lauro lapu ir ryžiais Žingsnis 6
Į kepintas daržoves sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Troškinkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.

Žingsnis 7

Kopūstai su lauro lapu ir ryžiais Žingsnis 7
Dideliame puode sumaišykite mėsos sultinį, ryžius, bulves, kiaulienos gabalėlius, troškintus kopūstus, morkas ir svogūnus. Pastatykite ant kaitlentės, užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Kapustniaką virkite dar keturiasdešimt minučių ant silpnos ugnies. Pabaigoje įberkite lauro lapą, pipirų žirnelių mišinį ir druskos pagal skonį.

Žingsnis 8

Kopūstai su lauro lapu ir ryžiais Žingsnis 8
Kapustnjakas su kiauliena paruoštas!

Žingsnis 9

Kopūstai su lauro lapu ir ryžiais Žingsnis 9
Išdėliokite kapustnjaką į lėkštes ir patiekite patiekalą su keliomis duonos riekelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos