Publikavimo data: 2024-09-16
Kopūstai su lauro lapu ir ryžiais
Kapustniakas - tradicinė slaviška sriuba iš kopūstų, bulvių ir įvairių grūdų. Klasikinis kapustniakas gaminamas iš raugintų kopūstų. Žinoma, receptai šiek tiek skiriasi. Tačiau visada kapustniakas yra tiršta ir soti soti sriuba. Recepto ingredientai yra plačiai prieinami, o mėsos ir daug daržovių derinys naudingas sveikatai, todėl kapustniakas pelnė žmonių meilę. Jei kopūstų sriubą virsite su grybų sultiniu, šis patiekalas tinka ir pasninkaujant.
Žingsnis 1
Sutarkuokite morkas stambia tarka, svogūną supjaustykite kubeliais, kopūstus smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Kiaulieną užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite puodą ant kaitlentės. Užvirinkite, nuimkite putas, sumažinkite ugnį ir virkite sultinį valandą. Pabaigoje išimkite mėsą iš sultinio ir supjaustykite gabalėliais. Sultinį perkoškite.
Žingsnis 4
Keptuvėje ant vidutinės ugnies su augaliniu aliejumi apkepkite svogūną ir morką. Kepkite 5-7 minutes.
Žingsnis 5
Sudėkite kopūstus. Daržoves kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 6
Į kepintas daržoves sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Troškinkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Žingsnis 7
Dideliame puode sumaišykite mėsos sultinį, ryžius, bulves, kiaulienos gabalėlius, troškintus kopūstus, morkas ir svogūnus. Pastatykite ant kaitlentės, užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Kapustniaką virkite dar keturiasdešimt minučių ant silpnos ugnies. Pabaigoje įberkite lauro lapą, pipirų žirnelių mišinį ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 8
Kapustnjakas su kiauliena paruoštas!
Žingsnis 9
Išdėliokite kapustnjaką į lėkštes ir patiekite patiekalą su keliomis duonos riekelėmis.
Kategorijos