Kopūstai su pomidorų pasta pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Kopūstai su pomidorų pasta

Bene garsiausias ukrainietiškas patiekalas yra raugintų kopūstų sriuba - kapustniakas. Kapustniakas ruošiamas įvairiais būdais. Klasikinis kapustniakas ruošiamas su raugintais kopūstais. Kopūstų sultinys gali būti mėsos, žuvies arba grybų. Yra receptų su pupelėmis, soromis, ryžiais ir šviežiais kopūstais. Vasaros kapustniakai gaminami su šviežiais kopūstais, nes raugintų kopūstų atsargos paprastai jau baigiasi. Kiekviena slavų virtuvė turi savo kapustniakų receptą. Pavyzdžiui, Lenkijoje gaminami rūgštūs kapustniakai su raugintų kopūstų sūrymu. Rytiniai slavai dažnai deda pomidorų arba pomidorų pastos, kuri patiekalui suteikia reikiamą rūgštumą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
58 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstai su pomidorų pasta Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstus. Sutarkuokite morkas. Svogūną supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Kopūstai su pomidorų pasta Žingsnis 2
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

Žingsnis 3

Kopūstai su pomidorų pasta Žingsnis 3
Iš vištienos krūtinėlės išvirkite sultinį. Verdant būtinai nugriebkite putas. Sultinį virkite apie 20 minučių. Pabaigoje išimkite vištieną ir supjaustykite gabalėliais. Sultinį perkoškite.

Žingsnis 4

Kopūstai su pomidorų pasta Žingsnis 4
Keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus pakepinkite morkas ir svogūnus.

Žingsnis 5

Kopūstai su pomidorų pasta Žingsnis 5
Sudėkite kopūstus prie svogūnų ir morkų. Kepkite visas daržoves kartu 7 minutes, nuolat maišydami.

Žingsnis 6

Kopūstai su pomidorų pasta Žingsnis 6
Į daržoves įpilkite pomidorų pastos. Išmaišykite.

Žingsnis 7

Kopūstai su pomidorų pasta Žingsnis 7
Dideliame puode užvirkite sriubą. Sultiniu užpilkite vištienos gabalėlius, bulves, soras, kopūstus, morkas ir svogūnus. Ir sudėkite ant viryklės. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, supilkite ir virkite 40 minučių. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, supilkite pomidorų sultis, į kopūstus įberkite druskos pagal skonį, porą žirnelių maišytų pipirų ir lauro lapą.

Žingsnis 8

Kopūstai su pomidorų pasta Žingsnis 8
Paruoštas sotus kapustniakas su pomidorų pasta. Jį galite patiekti iš karto arba kitą dieną, kai bus dar skanesnis.

Žingsnis 9

Kopūstai su pomidorų pasta Žingsnis 9
Supilkite sriubą į lėkštę ir įpilkite šiek tiek grietinės. Patiekite kapustniaką su šviežia duona.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos