Publikavimo data: 2024-09-17
Kopūstai su pomidorų pasta ir ryžiais
Išvirti kapustniaką - garsiąją sriubą su raugintais kopūstais - visai nesudėtinga. Yra šimtai kapustniako receptų, pavyzdžiui, dažnai galima rasti lieso, žuvies ar grybų sultinio. Tačiau vasarą kapustniakas ruošiamas iš šviežių kopūstų, o tinkamas šiam patiekalui būtinas rūgštumas išgaunamas įdėjus pomidorų pastos ir pomidorų sulčių. Karštas kapustniakas tinka žiemos pietums, jis pasotina ir sušildo. Be to, visų į kopūstų sriubą įeinančių produktų galima įsigyti, o sriuba yra nebrangi.
Žingsnis 1
Viršutinį morkų sluoksnį pašalinkite daržovių skustuku, morkas nuplaukite ir stambiai sutarkuokite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite kopūstus.
Žingsnis 2
Bulves nulupkite ir supjaustykite.
Žingsnis 3
Išvirkite vištienos sultinį. Išimkite vištieną ir susmulkinkite. Sultinį perkoškite.
Žingsnis 4
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 5
Sudėkite kopūstus ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 6
Įpilkite pomidorų pastos. Išmaišykite ir troškinkite dar apie septynias minutes.
Žingsnis 7
Sudėkite kapustnjaką į puodą. Užpilkite daržoves, ryžius ir vištienos gabalėlius sultiniu. Virkite ant silpnos ugnies, kol bulvės ir ryžiai išvirs.
Žingsnis 8
Įberkite pipirų žirnelių, lauro lapų ir druskos pagal skonį. Ant silpnos ugnies troškinkite patiekalą dar 10 minučių. Kopūstai paruošti.
Žingsnis 9
Dalį kopūstų sudėkite į dubenį, sudėkite grietinę ir šviežias žoleles.
Kategorijos