Publikavimo data: 2024-09-17
                Kopūstai su pomidorų pasta ir ryžiais
                                
                    Išvirti kapustniaką - garsiąją sriubą su raugintais kopūstais - visai nesudėtinga. Yra šimtai kapustniako receptų, pavyzdžiui, dažnai galima rasti lieso, žuvies ar grybų sultinio. Tačiau vasarą kapustniakas ruošiamas iš šviežių kopūstų, o tinkamas šiam patiekalui būtinas rūgštumas išgaunamas įdėjus pomidorų pastos ir pomidorų sulčių. Karštas kapustniakas tinka žiemos pietums, jis pasotina ir sušildo. Be to, visų į kopūstų sriubą įeinančių produktų galima įsigyti, o sriuba yra nebrangi.
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                                        
                        Žingsnis 1
                        
                        Viršutinį morkų sluoksnį pašalinkite daržovių skustuku, morkas nuplaukite ir stambiai sutarkuokite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite kopūstus.
                     
                                        
                        Žingsnis 2
                        
                        Bulves nulupkite ir supjaustykite.
                     
                                        
                        Žingsnis 3
                        
                        Išvirkite vištienos sultinį. Išimkite vištieną ir susmulkinkite. Sultinį perkoškite.
                     
                                        
                        Žingsnis 4
                        
                        Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas.
                     
                                        
                        Žingsnis 5
                        
                        Sudėkite kopūstus ir kepkite dar 5 minutes.
                     
                                        
                        Žingsnis 6
                        
                        Įpilkite pomidorų pastos. Išmaišykite ir troškinkite dar apie septynias minutes.
                     
                                        
                        Žingsnis 7
                        
                        Sudėkite kapustnjaką į puodą. Užpilkite daržoves, ryžius ir vištienos gabalėlius sultiniu. Virkite ant silpnos ugnies, kol bulvės ir ryžiai išvirs.
                     
                                        
                        Žingsnis 8
                        
                        Įberkite pipirų žirnelių, lauro lapų ir druskos pagal skonį. Ant silpnos ugnies troškinkite patiekalą dar 10 minučių. Kopūstai paruošti.
                     
                                        
                        Žingsnis 9
                        
                        Dalį kopūstų sudėkite į dubenį, sudėkite grietinę ir šviežias žoleles.
                     
                                     
                                
                
                                    
                
                
                    
Kategorijos