Publikavimo data: 2025-08-17
Kopūstai su raudonaisiais svogūnais
Kapustniakas su raudonaisiais svogūnais - jei bent kartą paragausite, suprasite, kaip ši sriuba džiugina. Receptas yra bazinis, klasikinis, kad sriuba būtų soti, ryški, autentiška, visai kaip jaukiuose mediniuose tėvų namuose. Reikalauja tam tikro laiko - apie 90 minučių, kurių didžiąją dalį tiesiog stebite puodą, kad kas nors neatsitiktų.
Žingsnis 1
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas. Įkaitinkite keptuvę ir, įpylę šiek tiek augalinio aliejaus, pakepinkite svogūną ir morkas.
Žingsnis 3
Didelėje keptuvėje (sauté keptuvėje) įkaitintame augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną, sumaišytą su morkomis.
Žingsnis 4
Susmulkinkite kopūstus.
Žingsnis 5
Išvirkite sultinį. Vištieną užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Nusunkite pirmąjį sultinį, nuplaukite vištieną ir vėl supilkite vandenį. Jam užvirus, įdėkite lauro lapą ir virkite 40 minučių. Pašalinkite putų perteklių.
Žingsnis 6
Į svogūnų ir morkų mišinį sudėkite kopūstus. Toliau kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kad kopūstai nesudegtų.
Žingsnis 7
Kai kopūstai sumažės, sudėkite pomidorų pastą, trintą česnaką ir druską. Toliau maišykite.
Žingsnis 8
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į vištienos sultinį. Tuoj pat suberkite soras. Po 25 minučių sudėkite visus kepinius iš keptuvės. Sriubos spalva taps oranžiškai auksinė.
Žingsnis 9
Supilkite sriubą į serviravimo dubenį. Įdėkite šaukštą grietinės ir kelis žiedais supjaustytus žaliuosius svogūnus. Tinka ir vasaros sultinys iš šaldiklio.
Kategorijos