Publikavimo data: 2025-08-19
Kopūstai su ryžiais ir pomidorais
Kas pasakė, kad jei organizuojate kopūstų vakarėlį, jis turi būti tik sriubos pavidalo? O gal ji bus tikro karšto patiekalo pavidalo? Tiems, kurie nelabai mėgsta sriubas, bet norėtų pasimėgauti skaniais sočiai troškintais kopūstais, siūlome kopūstų keptuvėje su ryžiais ir pomidorais receptą, šiek tiek, taip sakant, itališko stiliaus. Tokia forma puikiai tiks prie bet kokios mėsos, pavyzdžiui, sultingos vištienos krūtinėlės.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite kopūstus. Sutarkuokite morkas, česnaką ir svogūną.
Žingsnis 2
Supjaustykite pomidorą ir bulvę griežinėliais.
Žingsnis 3
Vištieną supjaustykite griežinėliais, jei reikia, pasūdykite.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir 15-20 minučių kepkite kopūstus, morkas ir svogūnus ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Kepdami daržoves nepamirškite įdėti lauro lapą! Į daržoves įpilkite pomidorų pastos ir padėkite, kepkite jas dar 5-10 minučių.
Žingsnis 5
Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 20 minučių kepkite vištieną. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Į daržoves suberkite ryžius, česnaką, bulves ir 2-3 puodelius vandens. Troškinkite 20-30 minučių, kol visiškai išvirs.
Žingsnis 7
Sudėkite supjaustytus pomidorus ir troškinkite dar apie 5-10 minučių.
Žingsnis 8
Prieš patiekdami sultinį nusunkite. Į lėkštę sudėkite kopūstus ir ryžius, įdėkite vištieną. Papuoškite pagal pageidavimą ir patiekite.
Kategorijos