Publikavimo data: 2024-09-16
Kopūstai su vištienos filė
Kapustniakas iš šviežių kopūstų, sorų ir bulvių yra senas slavų tautų žiemos sriubos receptas. Soros dažnai pakeičiamos kitais grūdais, pavyzdžiui, ryžiais arba perlovka. Kapustniakas verdamas daržovių arba mėsos sultinyje, taip pat galima vartoti žuvies arba grybų sultinį. Todėl šią sriubą lengva pritaikyti liesam patiekalui. Kapustniakas panašus į įprastus skystus ir barščius, kurie kitą dieną po virimo tampa dar skanesni. Klasikinis kapustniako receptas apima raugintų kopūstų naudojimą. Pavyzdžiui, pagal lenkišką šios sriubos receptą ji ruošiama pridedant sūrymo, dėl kurio sriubos skonis tampa rūgštesnis.
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstą plonais griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite kubeliais. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
Žingsnis 2
Iš vištienos krūtinėlės išvirkite sultinį. Vištieną užpilkite vandeniu. Užvirinkite vandenį. Sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių vidutinėje temperatūroje, virimo pabaigoje įdėkite lauro lapą, pipirų žirnelius ir druską. Sultinį perkoškite, išimkite vištieną ir supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 3
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 4
Sudėkite kopūstus prie svogūnų ir morkų. Išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies
Žingsnis 5
Į daržoves įpilkite pomidorų pastos. Išmaišykite. Troškinkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Paimkite tinkamo tūrio puodą. Į jį sudėkite keptas daržoves, supilkite vištienos sultinį. Sudėkite smulkintas bulves, soras ir vištienos gabalėlius. Virkite, kol soros ir bulvės išvirs.
Žingsnis 7
Širdingas ir aromatingas kapustniakas paruoštas. Paragaukite ir pasūdykite pagal skonį.
Žingsnis 8
Patiekite kapustniaką su duona, grietine ir šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos