Kopūstai su vištienos filė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Kopūstai su vištienos filė

Kapustniakas iš šviežių kopūstų, sorų ir bulvių yra senas slavų tautų žiemos sriubos receptas. Soros dažnai pakeičiamos kitais grūdais, pavyzdžiui, ryžiais arba perlovka. Kapustniakas verdamas daržovių arba mėsos sultinyje, taip pat galima vartoti žuvies arba grybų sultinį. Todėl šią sriubą lengva pritaikyti liesam patiekalui. Kapustniakas panašus į įprastus skystus ir barščius, kurie kitą dieną po virimo tampa dar skanesni. Klasikinis kapustniako receptas apima raugintų kopūstų naudojimą. Pavyzdžiui, pagal lenkišką šios sriubos receptą ji ruošiama pridedant sūrymo, dėl kurio sriubos skonis tampa rūgštesnis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
62 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstai su vištienos filė Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstą plonais griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite kubeliais. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.

Žingsnis 2

Kopūstai su vištienos filė Žingsnis 2
Iš vištienos krūtinėlės išvirkite sultinį. Vištieną užpilkite vandeniu. Užvirinkite vandenį. Sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių vidutinėje temperatūroje, virimo pabaigoje įdėkite lauro lapą, pipirų žirnelius ir druską. Sultinį perkoškite, išimkite vištieną ir supjaustykite gabalėliais.

Žingsnis 3

Kopūstai su vištienos filė Žingsnis 3
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūnus ir morkas.

Žingsnis 4

Kopūstai su vištienos filė Žingsnis 4
Sudėkite kopūstus prie svogūnų ir morkų. Išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies

Žingsnis 5

Kopūstai su vištienos filė Žingsnis 5
Į daržoves įpilkite pomidorų pastos. Išmaišykite. Troškinkite dar 5-7 minutes.

Žingsnis 6

Kopūstai su vištienos filė Žingsnis 6
Paimkite tinkamo tūrio puodą. Į jį sudėkite keptas daržoves, supilkite vištienos sultinį. Sudėkite smulkintas bulves, soras ir vištienos gabalėlius. Virkite, kol soros ir bulvės išvirs.

Žingsnis 7

Kopūstai su vištienos filė Žingsnis 7
Širdingas ir aromatingas kapustniakas paruoštas. Paragaukite ir pasūdykite pagal skonį.

Žingsnis 8

Kopūstai su vištienos filė Žingsnis 8
Patiekite kapustniaką su duona, grietine ir šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos