Publikavimo data: 2024-09-17
Kopūstai su vištienos filė ir ryžiais
Rudens-žiemos laikotarpiu labai svarbu valgyti maistingą ir sveiką maistą imunitetui palaikyti. Kapustniako sriuba yra geriausias būdas susidoroti su tokia sudėtinga užduotimi. Kapustniakas yra tradicinė slavų tautų žiemos sriuba, kurią verda rusai, ukrainiečiai ir lenkai. Kiekviena tauta, žinoma, turi savo receptą. Paprastai kapustniakas verdamas ant mėsos sultinio, o dėl sotumo į jį dedama grūdų. Pagal taisykles kapustniakas turi būti tirštas, todėl kopūstų, morkų, bulvių ir grūdų nereikėtų gailėti.
Žingsnis 1
Morkas stambiai sutarkuokite, svogūną ir bulves supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Susmulkinkite kopūstus plonomis juostelėmis.
Žingsnis 3
Išvirkite vištienos krūtinėlės sultinį. Vištieną užpilkite vandeniu ir užvirinkite, nugriebkite putas. Vištieną virkite maždaug 20-25 minutes ant silpnos ugnies. Pabaigoje įberkite žiupsnelį druskos, pipirų grūdelių ir lauro lapą. Virkite dar penkias minutes. Sultinį perkoškite, išimkite vištieną, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę. Supilkite augalinį aliejų ir 5-7 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite susmulkintus kopūstus.
Žingsnis 6
Į keptuvę supilkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite daržoves 10 minučių.
Žingsnis 7
Į didelį puodą sudėkite pomidorų tyrėje troškintas morkas, svogūnus ir kopūstus. Supilkite vištienos sultinį ir pomidorų sultis. Sudėkite supjaustytas bulves ir vištienos gabalėlius. Kopūstus virkite, kol bulvės ir ryžiai išvirs.
Žingsnis 8
Paruoštas sotus ir skanus kapustnjakas.
Žingsnis 9
Patiekite patiekalą porcijinėse lėkštėse su grietine ir žolelėmis. Pabandykite kopūstus atvėsinti, laikyti šaldytuve ir patiekti kitą dieną - sriuba bus dar skanesnė.
Kategorijos