Publikavimo data: 2025-08-18
Kreminė tyrės sriuba su avinžirniais ir kariu
Avinžirniai yra ankštiniai augalai, gana populiarūs Artimuosiuose Rytuose. Avinžirnių skonis panašus į bulvių ir yra malonaus riešutų skonio. Jame yra žmogaus sveikatai naudingų mikroelementų, įskaitant seleną. Avinžirnių patiekalai labai sotūs dėl didelio baltymų kiekio.
Žingsnis 1
Avinžirnius virkite ant silpnos ugnies 50 minučių.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite juos augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Išvirkite bulves.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį sudėkite virtus avinžirnius, bulves ir kepintus svogūnus. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir kariu. Smulkiai supjaustykite česnako skiltelę ir suberkite ją į dubenį. Visus ingredientus sutrinkite trintuvu iki tyrės.
Žingsnis 4
Perkelkite tyrę į puodą ir supilkite grietinėlę. Išmaišykite. Užvirinkite ir viskas paruošta.
Žingsnis 5
Avinžirnių tyrės sriubą patiekite papuoštą šviežiomis petražolėmis.
Kategorijos