Publikavimo data: 2024-06-22
Krevečių kimči
Kimči kopūstai - tai nacionalinis korėjiečių patiekalas, tai marinuoti Pekino kopūstai su aitriosiomis paprikomis, česnakais, imbieru ir prieskoniais. Į kimči neretai dedama morkų, svogūnų ir ridikėlių. Kimči rauginamas kelias dienas. Rezultatas - rauginti kopūstai aromatingame marinate. Šiame recepte siūlome kimči gaminti su krevetėmis. Pridėjus krevečių, kopūstai įgauna neįprastą jūros gėrybių skonį ir aromatą.
Žingsnis 1
Pekino kopūstus supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite į plokščią indą, pavyzdžiui, keraminį indą aukštais kraštais arba didelį plastikinį indą. Pabarstykite Pekino kopūstus rupia druska. Kiekvieną lapą reikia pabarstyti atskirai. Ypač gausiai pabarstykite šakutės pagrindą, kur lapai yra kietesni. Uždenkite Pekino kopūstus rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 2 valandoms. Tada apverskite kopūstų griežinėlius, kad jie būtų tolygiai pasūdyti, ir vėl palikite 2 valandoms.
Žingsnis 2
Kol kopūstai sūdomi, paruoškite kimči įdarą. Česnaką ir imbierą supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Krevetes, česnaką, imbierą, sezamo sėklas ir maltus raudonuosius pipirus sudėkite į nedidelį gilų dubenį. Viską sumaišykite.
Žingsnis 4
Praėjus 4 valandoms ir kopūstams pasūdžius, kopūstus švelniai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad neliktų druskos likučių. Sudėkite kopūstų gabalėlius atgal į indą ir apšlakstykite krevečių marinatu. Kiekvieną lapą gerai ištrinkite prieskoniais. Krevetes taip pat galima įdaryti tarp lapų. Lengvai paspauskite kopūstą, kad išsiskirtų sultys. Uždenkite kimči maistine plėvele arba dangčiu ir palikite kambario temperatūroje 24 valandas. Per tą laiką turėtų atsirasti fermentacijai būdingas kvapas.
Žingsnis 5
Virtus kopūstus laikykite šaldytuve. Patiekdami kimči kopūstus supjaustykite nedideliais gabalėliais, kad būtų lengviau valgyti. Patiekalą papuoškite baltųjų sezamų sėklomis. Gero apetito!
Kategorijos