Publikavimo data: 2024-06-24
Lašišos atraižų sriuba
Mano nuomone, pati skaniausia ir turtingiausia sriuba yra lašišos sriuba. Nekalbėsiu apie šios žuvies maistinę vertę, greičiausiai ją žinote patys, tačiau ji turi vieną didelį trūkumą - didelę kainą. Todėl noriu jums pasiūlyti alternatyvą - šviežiai šaldytų lašišos atraižų, nes jos kainuoja 3-4 kartus mažiau nei pati žuvis, bet kartu turi pakankamai mėsos, o sriuba gaunasi labai soti ir skani.
Žingsnis 1
Atšildykite lašišos atraižas. Nulupkite ir nuplaukite visas daržoves.
Žingsnis 2
Į puodą supilkite vandenį (apie 2,5 litro) ir užvirinkite.
Žingsnis 3
Į verdantį vandenį sudėkite lašišos atraižas, pasūdykite ir virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Pasibaigus virimo laikui, žuvį iš puodo išimkite skepetaite. Leiskite jai šiek tiek atvėsti ir atskirkite mėsą nuo kaulų ir odos.
Žingsnis 5
Supjaustykite bulves skiltelėmis ir suberkite jas į žuvies sultinį. Virkite 5 minutes.
Žingsnis 6
Į puodą su būsima sriuba įdėkite lauro lapą ir juodųjų pipirų žirnelius.
Žingsnis 7
Sutarkuokite morkas stambia tarka ir suberkite jas į puodą. Virkite 10 minučių.
Žingsnis 8
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į puodą su bulvėmis ir morkomis. Virkite apie 5-10 minučių, kol visi ingredientai išvirs.
Žingsnis 9
Pačioje virimo pabaigoje į puodą sudėkite atskirtas lašišos atraižas, užvirinkite ir išjunkite.
Žingsnis 10
Smulkiai supjaustykite ryšulėlį krapų.
Kategorijos