Lašišos atraižų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Lašišos atraižų sriuba

Mano nuomone, pati skaniausia ir turtingiausia sriuba yra lašišos sriuba. Nekalbėsiu apie šios žuvies maistinę vertę, greičiausiai ją žinote patys, tačiau ji turi vieną didelį trūkumą - didelę kainą. Todėl noriu jums pasiūlyti alternatyvą - šviežiai šaldytų lašišos atraižų, nes jos kainuoja 3-4 kartus mažiau nei pati žuvis, bet kartu turi pakankamai mėsos, o sriuba gaunasi labai soti ir skani.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
103 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Atšildykite lašišos atraižas. Nulupkite ir nuplaukite visas daržoves.

Žingsnis 2

Į puodą supilkite vandenį (apie 2,5 litro) ir užvirinkite.

Žingsnis 3

Lašišos atraižų sriuba Žingsnis 3
Į verdantį vandenį sudėkite lašišos atraižas, pasūdykite ir virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 4

Lašišos atraižų sriuba Žingsnis 4
Pasibaigus virimo laikui, žuvį iš puodo išimkite skepetaite. Leiskite jai šiek tiek atvėsti ir atskirkite mėsą nuo kaulų ir odos.

Žingsnis 5

Lašišos atraižų sriuba Žingsnis 5
Supjaustykite bulves skiltelėmis ir suberkite jas į žuvies sultinį. Virkite 5 minutes.

Žingsnis 6

Lašišos atraižų sriuba Žingsnis 6
Į puodą su būsima sriuba įdėkite lauro lapą ir juodųjų pipirų žirnelius.

Žingsnis 7

Lašišos atraižų sriuba Žingsnis 7
Sutarkuokite morkas stambia tarka ir suberkite jas į puodą. Virkite 10 minučių.

Žingsnis 8

Lašišos atraižų sriuba Žingsnis 8
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į puodą su bulvėmis ir morkomis. Virkite apie 5-10 minučių, kol visi ingredientai išvirs.

Žingsnis 9

Lašišos atraižų sriuba Žingsnis 9
Pačioje virimo pabaigoje į puodą sudėkite atskirtas lašišos atraižas, užvirinkite ir išjunkite.

Žingsnis 10

Lašišos atraižų sriuba Žingsnis 10
Smulkiai supjaustykite ryšulėlį krapų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos