Publikavimo data: 2024-06-08
Lašišos kepsnys orkaitėje
Orkaitėje kepta lašiša būna neįtikėtinai minkšta, sultinga, apetitą žadinanti, soti ir labai švelni. Raudona žuvis turi daug naudingų savybių, yra ryškaus ir sodraus skonio, puikiai dera su įvairiomis daržovėmis. Į marinatą galite įpilti vieną arbatinį šaukštelį šaltalankių aliejaus - tada lašiša taps ryškesnė, įgaus lengvą šaltalankių skonį. Kepsniams tinka druska su maltais jūros dumbliais arba dumbliais. Ji suteiks žuviai lengvą jūros kvapą.
Žingsnis 1
Marinuokite lašišos kepsnius. Dubenyje sumaišykite svogūną, česnaką, druską, pipirus, šaltalankių aliejų ir augalinį aliejų. Šiuo mišiniu aptepkite žuvį ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite kepsnius. Perkelkite lašišos kepsnius į kepimo indą, pašaukite į 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Kategorijos