Publikavimo data: 2024-01-08
Lašišos kepsnys receptas
Orkaitėje keptas lašišos kepsnys - puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas besirūpinantiems savo sveikata. Lašišoje yra naudingų mineralų ir vitaminų. Ši žuvis dėl savo maistingumo, gero virškinamumo ir malonaus skonio net įtraukiama į vaikų mitybos racioną. Norėdami išsirinkti tinkamą lašišą, prieš pirkdami atidžiai įvertinkite skerdeną: ji turėtų būti rausvos spalvos. Taip pat privalomas žuvies šviežumo kriterijus yra lengvas jūros kvapas. Siūlome paprastą receptą, kaip paruošti skanią, sultingą ir minkštą lašišą, keptą folijoje.
Žingsnis 1
Paruoškite kepimo indą arba padėklą ir foliją kepsniui. Supjaustykite citriną plonais griežinėliais. Paruoškite visus recepte nurodytus ingredientus ir sudėkite juos matomoje vietoje. Jei norite atsikratyti žuviai būdingo kvapo ir skonio, prieš kepdami lašišos kepsnį 10 minučių palaikykite citrinos rūgštyje.
Žingsnis 2
Abi kepsnio puses pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis. Ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytos citrinos.
Žingsnis 3
Toliau kepkite kepsnį. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Padėkite kepsnį ant folijos, užspauskite kraštus ant viršaus.
Žingsnis 4
Kepkite kepsnį 220 °C temperatūroje 30 minučių: 10 minučių folijoje, 20 minučių neuždengtą.Patiekdami papuoškite kepsnį kalendros šakele.
Kategorijos