Lašišos kepsnys receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-08

Lašišos kepsnys receptas

Orkaitėje keptas lašišos kepsnys - puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas besirūpinantiems savo sveikata. Lašišoje yra naudingų mineralų ir vitaminų. Ši žuvis dėl savo maistingumo, gero virškinamumo ir malonaus skonio net įtraukiama į vaikų mitybos racioną. Norėdami išsirinkti tinkamą lašišą, prieš pirkdami atidžiai įvertinkite skerdeną: ji turėtų būti rausvos spalvos. Taip pat privalomas žuvies šviežumo kriterijus yra lengvas jūros kvapas. Siūlome paprastą receptą, kaip paruošti skanią, sultingą ir minkštą lašišą, keptą folijoje.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašišos kepsnys receptas Žingsnis 1
Paruoškite kepimo indą arba padėklą ir foliją kepsniui. Supjaustykite citriną plonais griežinėliais. Paruoškite visus recepte nurodytus ingredientus ir sudėkite juos matomoje vietoje. Jei norite atsikratyti žuviai būdingo kvapo ir skonio, prieš kepdami lašišos kepsnį 10 minučių palaikykite citrinos rūgštyje.

Žingsnis 2

Lašišos kepsnys receptas Žingsnis 2
Abi kepsnio puses pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis. Ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytos citrinos.

Žingsnis 3

Lašišos kepsnys receptas Žingsnis 3
Toliau kepkite kepsnį. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Padėkite kepsnį ant folijos, užspauskite kraštus ant viršaus.

Žingsnis 4

Lašišos kepsnys receptas Žingsnis 4
Kepkite kepsnį 220 °C temperatūroje 30 minučių: 10 minučių folijoje, 20 minučių neuždengtą.Patiekdami papuoškite kepsnį kalendros šakele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos