Lašišos kepsnys receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Lašišos kepsnys receptas

Lašiša Europos pakrantėse populiari nuo viduramžių. Šią skanią žuvį buvo įprasta džiovinti ir rūkyti, o šaltą žiemą ištraukti iš sandėlių. Šiandien lašišos galima įsigyti bet kuriuo metų laiku. Su daržovėmis, folijoje, ant grotelių - yra daugybė gaminimo variantų. Mes pasirinkome vieną iš klasikinių.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Lašišos kepsnys receptas Žingsnis 1
Nuvalykite kepsnį nuo žvynų. Kad virtuvėje būtų švaru, žvynelius nuimkite plastikiniu maišeliu. Į jį įdėkite žuvį ir nedideliu peiliu pašalinkite žvynus. Žuvį nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros ir paruoškite foliją.

Žingsnis 2

Lašišos kepsnys receptas Žingsnis 2
Įtrinkite kepsnį druskos ir pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinos sultimis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Palikite žuvį šiame marinate trumpam.

Žingsnis 3

Lašišos kepsnys receptas Žingsnis 3
Paruoštą kepsnį dėkite ant folijos, apibarstykite rozmarinais ir suvyniokite į sandarų voką. Kepkite kepsnį iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Žingsnis 4

Lašišos kepsnys receptas Žingsnis 4
Likus 10 minučių iki kepimo atverkite žuvies voką žnyplėmis. Ant paviršiaus uždėkite plonus citrinos griežinėlius ir pašaukite atgal į orkaitę, kad žuvis paruduotų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kepti maisto produktai, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynų, sezonas česnakų, kepsniai, žuvies kepsniai, receptų knyga, lašišos kepsniai, raudonos žuvies kepsniai

Kategorijos