Lašišos kepsnys receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Lašišos kepsnys receptas

Lašiša Europos pakrantėse populiari nuo viduramžių. Šią skanią žuvį buvo įprasta džiovinti ir rūkyti, o šaltą žiemą ištraukti iš sandėlių. Šiandien lašišos galima įsigyti bet kuriuo metų laiku. Su daržovėmis, folijoje, ant grotelių - yra daugybė gaminimo variantų. Mes pasirinkome vieną iš klasikinių.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašišos kepsnys receptas Žingsnis 1
Nuvalykite kepsnį nuo žvynų. Kad virtuvėje būtų švaru, žvynelius nuimkite plastikiniu maišeliu. Į jį įdėkite žuvį ir nedideliu peiliu pašalinkite žvynus. Žuvį nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros ir paruoškite foliją.

Žingsnis 2

Lašišos kepsnys receptas Žingsnis 2
Įtrinkite kepsnį druskos ir pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinos sultimis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Palikite žuvį šiame marinate trumpam.

Žingsnis 3

Lašišos kepsnys receptas Žingsnis 3
Paruoštą kepsnį dėkite ant folijos, apibarstykite rozmarinais ir suvyniokite į sandarų voką. Kepkite kepsnį iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Žingsnis 4

Lašišos kepsnys receptas Žingsnis 4
Likus 10 minučių iki kepimo atverkite žuvies voką žnyplėmis. Ant paviršiaus uždėkite plonus citrinos griežinėlius ir pašaukite atgal į orkaitę, kad žuvis paruduotų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos