Publikavimo data: 2024-02-04
Lašišos kepsnys receptas
Lašiša Europos pakrantėse populiari nuo viduramžių. Šią skanią žuvį buvo įprasta džiovinti ir rūkyti, o šaltą žiemą ištraukti iš sandėlių. Šiandien lašišos galima įsigyti bet kuriuo metų laiku. Su daržovėmis, folijoje, ant grotelių - yra daugybė gaminimo variantų. Mes pasirinkome vieną iš klasikinių.
Žingsnis 1
Nuvalykite kepsnį nuo žvynų. Kad virtuvėje būtų švaru, žvynelius nuimkite plastikiniu maišeliu. Į jį įdėkite žuvį ir nedideliu peiliu pašalinkite žvynus. Žuvį nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros ir paruoškite foliją.
Žingsnis 2
Įtrinkite kepsnį druskos ir pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinos sultimis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Palikite žuvį šiame marinate trumpam.
Žingsnis 3
Paruoštą kepsnį dėkite ant folijos, apibarstykite rozmarinais ir suvyniokite į sandarų voką. Kepkite kepsnį iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 4
Likus 10 minučių iki kepimo atverkite žuvies voką žnyplėmis. Ant paviršiaus uždėkite plonus citrinos griežinėlius ir pašaukite atgal į orkaitę, kad žuvis paruduotų.
Kategorijos