Publikavimo data: 2024-06-15
Lašišos kepsnys su bazilikais
Įspūdingas patiekalas, kurio nepastebės nė vienas svečias. Patiekdami tokį patiekalą ant stalo sulauksite daugybės komplimentų. Žuvis turi daug naudingų vitaminų ir mikroelementų, tačiau ji retai patiekiama prie šventinio stalo. Tokie lašišos kepsneliai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems, nes patiekalas atrodo gražiai ir yra labai skanus. Siūlome ruošti neįprastą variantą, į kurį pridėta bazilikų. Tokiems kepsniams nereikia garnyro.
Žingsnis 1
Bazilikus smulkiai supjaustykite. Sudėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Įberkite jūros druskos ir alyvuogių aliejaus. Kruopščiai išmaišykite, kad druska ištirptų.
Žingsnis 3
Į kepimo indą supilkite šiek tiek paruošto mišinio, ant viršaus sudėkite žuvį, apšlakstykite citrinos sultimis ir užpilkite likusiu paruoštu mišiniu.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Dėkite formą su žuvimi į orkaitę ir kepkite apie 30-40 min.
Kategorijos