Lašišos kepsnys su bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Lašišos kepsnys su bazilikais

Įspūdingas patiekalas, kurio nepastebės nė vienas svečias. Patiekdami tokį patiekalą ant stalo sulauksite daugybės komplimentų. Žuvis turi daug naudingų vitaminų ir mikroelementų, tačiau ji retai patiekiama prie šventinio stalo. Tokie lašišos kepsneliai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems, nes patiekalas atrodo gražiai ir yra labai skanus. Siūlome ruošti neįprastą variantą, į kurį pridėta bazilikų. Tokiems kepsniams nereikia garnyro.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
196 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
12 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Lašišos kepsnys su bazilikais Žingsnis 1
Bazilikus smulkiai supjaustykite. Sudėkite į gilų dubenį.

Žingsnis 2

Lašišos kepsnys su bazilikais Žingsnis 2
Įberkite jūros druskos ir alyvuogių aliejaus. Kruopščiai išmaišykite, kad druska ištirptų.

Žingsnis 3

Lašišos kepsnys su bazilikais Žingsnis 3
Į kepimo indą supilkite šiek tiek paruošto mišinio, ant viršaus sudėkite žuvį, apšlakstykite citrinos sultimis ir užpilkite likusiu paruoštu mišiniu.

Žingsnis 4

Lašišos kepsnys su bazilikais Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Dėkite formą su žuvimi į orkaitę ir kepkite apie 30-40 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kepti maisto produktai, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynų, sezonas česnakų, kepsniai, žuvies kepsniai, receptų knyga, lašišos kepsniai, raudonos žuvies kepsniai

Kategorijos