Publikavimo data: 2024-06-15
Lašišos kepsnys su grikiais
Puikiai keptas raudonosios žuvies kepsnys gali būti laikomas meno kūriniu. Šiuo atveju apetitas gali būti sužadintas vos jį pamačius. Viena populiariausių žuvų kepsniams yra lašiša. Šį delikatesą labai sunku sugadinti kepant, nes jis skanus net ir žalias. Lašišos kepsnį galima kepti orkaitėje arba kepti keptuvėje, kaip šiame recepte. Patiekdami žuvį papildykite grikiais. Toks patiekalas bus geras pasirinkimas vakarienei.
Žingsnis 1
Lašišos kepsnius iš abiejų pusių pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi ant didelės ugnies.
Žingsnis 2
Grikius nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pagal skonį pasūdykite ir, užvirus, 15-20 min. virkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Grikius su lašišos kepsniu patiekite iš karto po to, kai jie iškepa. Patiekalą pabaigai pagardinkite citrinos griežinėliu.
Kategorijos