Publikavimo data: 2024-06-15
Lašišos kepsnys su imbieru orkaitėje
Lašiša yra viena vertingiausių komercinių jūros žuvų. Ji neabejotinai pirmauja tarp žuvų patiekalų šiuolaikinėje Europos virtuvėje. Ją taip pat mėgsta šiuolaikinės namų šeimininkės. Ši raudona žuvis yra labai skani. Lašiša nėra pats biudžetiškiausias jūros žuvies variantas, tačiau pagal sudėtį ji yra tikras lobis. Mūsų pateiktas kepsnio gaminimo receptas leis jums papuošti savo racioną lengvu ir itin sveiku žuvies patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoštą žuvį supjaustykite 2 cm storio kepsniais. Sumaišykite druską ir prieskonius ir gausiai pabarstykite iš visų pusių. Rankomis kruopščiai įtrinkite juos į kepsnių paviršių. Apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi. Palikite 10 minučių vėsioje vietoje, kad žuvis pasimarinuotų.
Žingsnis 2
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Sudėkite marinuotus kepsnius pjūviu žemyn. Dėkite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Kategorijos