Publikavimo data: 2024-06-08
Lašišos kepsnys su krapų grietinėlės padažu
Žuvies kepimas orkaitėje padeda ne tik greitai ir saugiai ją apdoroti, bet ir išsaugoti daug naudingų medžiagų. Naudojant minimalų aliejaus kiekį, kepant išvengiama kenksmingų medžiagų susidarymo. Skoniai ir sultys įsigeria į lašišos mėsą, todėl ji tampa sultinga. Yra nemažai įvairių padažų, kuriais patiekiamas paruoštas patiekalas, receptų, nes būtent padažas suteikia žuviai pikantiškumo. Pavyzdžiui, grietinėlės padažas su krapais lašišai suteiks švelnų ir subtilų skonį.
Žingsnis 1
Marinuokite žuvį. Sumaišykite augalinį aliejų, citrinos sultis, druską ir žuvies prieskonius. Šiuo mišiniu įtrinkite žuvį ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Lašišos kepsnius kepkite ant grotelių. Įkaitinkite grilio keptuvę ir kepkite lašišos kepsnius po 4 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Puode užkaitinkite grietinėlę, bet neužvirkite. Kitoje keptuvėje 30 sekundžių pakepinkite miltus. Į miltus supilkite karštą grietinėlę, nuolat maišydami plaktuvu. Smulkiai supjaustykite krapus, palikdami vieną šakelę papuošimui, ir įmaišykite į padažą. Virkite 10 minučių.
Kategorijos