Lašišos kepsnys su krapų grietinėlės padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Lašišos kepsnys su krapų grietinėlės padažu

Žuvies kepimas orkaitėje padeda ne tik greitai ir saugiai ją apdoroti, bet ir išsaugoti daug naudingų medžiagų. Naudojant minimalų aliejaus kiekį, kepant išvengiama kenksmingų medžiagų susidarymo. Skoniai ir sultys įsigeria į lašišos mėsą, todėl ji tampa sultinga. Yra nemažai įvairių padažų, kuriais patiekiamas paruoštas patiekalas, receptų, nes būtent padažas suteikia žuviai pikantiškumo. Pavyzdžiui, grietinėlės padažas su krapais lašišai suteiks švelnų ir subtilų skonį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
205 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.24/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašišos kepsnys su krapų grietinėlės padažu Žingsnis 1
Marinuokite žuvį. Sumaišykite augalinį aliejų, citrinos sultis, druską ir žuvies prieskonius. Šiuo mišiniu įtrinkite žuvį ir palikite marinuotis 30 minučių.

Žingsnis 2

Lašišos kepsnys su krapų grietinėlės padažu Žingsnis 2
Lašišos kepsnius kepkite ant grotelių. Įkaitinkite grilio keptuvę ir kepkite lašišos kepsnius po 4 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 3

Lašišos kepsnys su krapų grietinėlės padažu Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Puode užkaitinkite grietinėlę, bet neužvirkite. Kitoje keptuvėje 30 sekundžių pakepinkite miltus. Į miltus supilkite karštą grietinėlę, nuolat maišydami plaktuvu. Smulkiai supjaustykite krapus, palikdami vieną šakelę papuošimui, ir įmaišykite į padažą. Virkite 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos