Lašišos kepsnys su laimu ir žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Lašišos kepsnys su laimu ir žolelėmis

Puikiai keptas raudonosios žuvies kepsnys gali būti laikomas meno kūriniu. Tokiu atveju apetitas gali būti sužadintas vos jį pamačius. Viena populiariausių žuvų kepsniams yra lašiša. Šį delikatesą labai sunku sugadinti kepant, nes jis skanus net ir žalias. Lašišos kepsnį galima kepti orkaitėje arba kepti keptuvėje, kaip šiame recepte. Ypatingo skonio patiekalui suteikia laimas ir žolelės.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.43/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašišos kepsnys su laimu ir žolelėmis Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite baziliko lapelius. Laimo žievelę sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 2

Lašišos kepsnys su laimu ir žolelėmis Žingsnis 2
Išspauskite vieno laimo sultis į gilų dubenį, sudėkite garstyčias, žoleles, bazilikus ir laimo žievelę. Supilkite augalinį aliejų ir sojų padažą. Išmaišykite.

Žingsnis 3

Lašišos kepsnys su laimu ir žolelėmis Žingsnis 3
Į paruoštą marinatą įdėkite lašišą ir palikite 5 minutes.

Žingsnis 4

Lašišos kepsnys su laimu ir žolelėmis Žingsnis 4
Įdėkite lašišą į kepimo formą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30 minučių.

Žingsnis 5

Lašišos kepsnys su laimu ir žolelėmis Žingsnis 5
Patiekite lašišą lėkštėse, papuošę laimo skiltelėmis ir baziliko šakelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos