Publikavimo data: 2024-06-11
Lašišos kepsnys su laimu ir žolelėmis
Puikiai keptas raudonosios žuvies kepsnys gali būti laikomas meno kūriniu. Tokiu atveju apetitas gali būti sužadintas vos jį pamačius. Viena populiariausių žuvų kepsniams yra lašiša. Šį delikatesą labai sunku sugadinti kepant, nes jis skanus net ir žalias. Lašišos kepsnį galima kepti orkaitėje arba kepti keptuvėje, kaip šiame recepte. Ypatingo skonio patiekalui suteikia laimas ir žolelės.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite baziliko lapelius. Laimo žievelę sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Išspauskite vieno laimo sultis į gilų dubenį, sudėkite garstyčias, žoleles, bazilikus ir laimo žievelę. Supilkite augalinį aliejų ir sojų padažą. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Į paruoštą marinatą įdėkite lašišą ir palikite 5 minutes.
Žingsnis 4
Įdėkite lašišą į kepimo formą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30 minučių.
Žingsnis 5
Patiekite lašišą lėkštėse, papuošę laimo skiltelėmis ir baziliko šakelėmis.
Kategorijos